“ΤΟ ΚΩΜΙΚΟ ΣΩΜΑ”

Με τους Byron Skouris (βραζιλια) & Camila Bombardini (Ιταλία)

Στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

Ημερομηνίες 29, 30/09 & 01/10

Διάρκεια: 12 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10

Συμμετοχή: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν τη θεατρική έκφραση.

Αντικείμενο: Ένα σεμινάριο για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες της κωμικότητας μέσω του σώματός μας, εξερευνώντας μηχανισμούς και καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν γέλιο. Περνώντας μέσα από την Commedia Dell’Arte το κουκλοθέατρο και την τέχνη του κλόουν θα χρησιμοποιήσουμε παραδείγματα για να παρουσιάσουμε τρόπους κατασκευής μιας κωμικής σκηνής.

https://dromocosmicas.com/el/

«Εργαστήριο Κατασκευής και Εμψύχωσης muppets και επιτραπέζιων κουκλών»

Με τον Στάθη Μαρκόπουλο, Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! (Ελλάδα)

Στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

Ημερομηνίες: 3, 4 & 5 Οκτωβρίου

Διάρκεια: 10 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10

Συμμετοχή: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες. Δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία και είναι ιδανικό για εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και κουκλοπαίκτες.

Αντικείμενο: Εκμάθηση τεχνικών κατασκευής με βασικό υλικό το αφρολέξ. Οι κούκλες που θα κατασκευαστούν θα είναι «muppets» και «επιτραπέζιες». Οι κούκλες αυτές είναι εξαιρετικά δυναμικές και πολύ κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον, αλλά και για παραγωγή ολοκληρωμένων παραστάσεων.

http://ayusaya.blogspot.com/

«Ιχνηλάτες ιστοριών- τα αντικείμενα ως φορείς μνήμης και γνώσης»

Με τον Pep Beltran (Ισπανία)

Στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

Ημερομηνίες: 6 & 7 Οκτωβρίου

Διάρκεια: 6 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Συμμετοχή: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες. Δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία και είναι ιδανικό για εκπαιδευτικούς και θεραπευτές.

Αντικείμενο: Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν  τους ανθρώπους από τα υπόλοιπα θηλαστικά είναι η απίστευτη ικανότητά τους να συσσωρεύουν και να μεταδίδουν γνώση. Στις αρχές της ιστορίας του ανθρώπου, η προφορική μετάδοση υπήρξε το κύριος τρόπος για τη διάδοση και διατήρηση της γνώσης. Τα αντικείμενα κρύβουν πολύτιμες ιστορίες, που μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε αν είμαστε σε θέση να συνδεθούμε με αυτά.

Σε αυτό το μικρό σεμινάριο, θα δώσουμε κάποια παιδαγωγικά εργαλεία για να αναπτύξουμε τις δικές μας αφηγήσεις, βασισμένες στη γνώση των πληροφοριών που περιέχουν τα παραδοσιακά αντικείμενα των διαφορετικών πολιτισμών του πλανήτη μας.

https://sovint.org/

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?