Το «THESSPUPPET» είναι μια θεατρική και κοινωνική πρόταση που σκοπεύει στην προβολή και ανάπτυξη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα.
«THESSPUPPET»... το ελληνικό φιλόξενο λιμάνι για την τέχνη του κουκλοθέατρου... στην Θεσσαλονίκη.

Η τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα.

To THESSPUPPET 2017 προωθεί το θέατρο με κούκλες και αντικείμενα ως μια παραδοσιακή μορφή τέχνης με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας, που χωρίς να χάσει την λαϊκή καταγωγή του, έχει προσαρμοστεί στους σύγχρονους καιρούς και καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο σύγχρονο θέατρο.

Το θέατρο με κούκλες και αντικείμενα, βρίσκεται στις ημέρες μας, στο επίκεντρο της σύγχρονης δημιουργίας.

….η δεύτερη υλοποίηση του φεστιβάλ…

Αυτή η πρώτη υλοποίηση του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας εμπειρίας στον καλλιτεχνικό και οργανωτικό τομέα της τέχνης του θεάτρου με αντικείμενα όπως και του σωματικού θεάτρου.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα παραστάσεων και παράλληλων δραστηριοτήτων, λήφθηκαν υπόψη τα χαρακτηριστικά του θεατρικού χώρου, το κύρος του φορέα που θα το φιλοξενήσει και η ανάγκη ενός μεγάλου αριθμού θεατών για ποιοτικές θεατρικές προτάσεις με σημείο εστίασης το παιδί και την οικογένεια.

Ο καλλιτεχνικός και πολυδιάστατος κόσμος του θεάτρου με κούκλες, αντικείμενα και σωματική έκφραση, είναι ο λιγότερο γνωστός από τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα. Θέλοντας υπεύθυνα να πραγματοποιηθεί «άνοιγμα» στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης, σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα που μπορεί να δώσει μια καλή και πλατειά εικόνα των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι διάφορες τεχνικές και αισθητικές που χαρακτηρίζουν το θέατρο με κούκλες, σώμα και αντικείμενα.

Οι θίασοι που επιλέχθηκαν, συμμετέχουν ενεργά και στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τον σκοπό αυτό, να ανοίξει δηλαδή στην πόλη της Θεσσαλονίκης μία καινούρια «εστία» για το κουκλοθέατρο. Ευχόμαστε η επιτυχία του φετινού ξεκινήματος να φέρει μια σταθερή και μακροχρόνια συνέχεια.

Το θέατρο με κούκλες και αντικείμενα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, έχει βιώσει ποικίλες μεταμορφώσεις και βρίσκεται ακόμη σε συνεχή εξέλιξη και διαμόρφωση μέσα από την έρευνα αλλά και τη συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς χώρους όπως είναι το stop motion, το video art, ο κινηματογράφος, η ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες.

Βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε ένα θέατρο πολυδιάστατο, που εκφράζεται μέσω πολλών διαφορετικών μορφών και τεχνικών, όπως οι μαριονέτες με νήμα, οι γαντόκουκλες, το θέατρο με σκιές, οι μονοδιάστατες φιγούρες, οι κούκλες με άμεσο χειρισμό αλλά και αντικείμενα που μπορεί να είναι ανθρωπομορφικά ή αφηρημένα και συμβολικά.

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?