«Απουσία το σώμα»

Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Σάββατο 1/10 στις 19:00, για γενικό κοινό 

  • Εικαστική performance σε 7 σκηνές Σωματικό θέατρο – Σύγχρονο κουκλοθέατρο
  • Σωματικό θέατρο, κούκλες, αντικείμενα και ζωντανή μουσική.
  • Για όλα τα ακροατήρια άνω των 10 ετών
  • Διάρκεια: 90 λεπτά

Η ομάδα ‘Πλεύσις’ σε συνύπαρξη και συν-δημιουργία  με το κουκλοθέατρο ‘Αγιούσαγια’ και το θέατρο μαριονέτας ‘Ανταμαπανταχού’ παρουσιάζει την νέα της δημιουργία με τίτλο «Απουσία το σώμα»: Μία performance σωματικού θεάτρου με συνοδοιπόρο το σύγχρονο κουκλοθέατρο.

Την παράσταση διατρέχει μία «χειροποίητη αφήγηση» η οποία έχει ως επίκεντρο τη σωματικότητα των ερμηνευτών και τις θεατρικές κούκλες. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες διαφόρων μεγεθών με σύνθετες τεχνικές χειρισμού και τα φυσικά υλικά θα συναντηθούν, θα μιλήσουν για την μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Η αναζήτηση, η σύνδεση και η μνήμη είναι τα μοτίβα που καθορίζουν και συνδέουν τις εικόνες και τις καταστάσεις της αφήγησης.

Η σκηνική εγκατάσταση, ένα αυτοσχέδιο «στάδιο» λιτής αισθητικής, κυριαρχεί στο χώρο. Ζωντανεύει σταδιακά μέσα από μια σειρά αυτόνομων συγκινησιακά φορτισμένων ιστοριών για την απουσία του «άλλου». Η σύμπραξη καλλιτεχνών δίνει έμφαση στη χρήση κινηματογραφικών μέσων (projection μέσω live camera), στη σύνθεση ηλεκτροακουστικών τοπίων και live electronics δημιουργώντας επάλληλες πραγματικότητες. Οι θεατές γίνονται μέρος ενός «διαφορετικού κόσμου» γεμάτου μεταφορές και ανακάλυψη.

Το εικαστικό σύμπαν της παράστασης έχει ως έμπνευση 3 πόλους της σύγχρονης τέχνης:Τον εικαστικό Γιάννη Κουνέλλη, καθώς και τους Ισπανούς γλύπτες Juan Muñoz και Isaac Cordal.

Η νέα παραγωγή προτείνει μία αφήγηση που εστιάζει στην παρουσία των performers, στις στάσεις των σωμάτων τους, στις χειρονομίες τους και στην ενέργεια τους. Στόχος της είναι να επαναφέρει και να μεγεθύνει τα σταθερά ζητήματα από το καλλιτεχνικό σύμπαν της ομάδας Πλεύσις: Το μετασχηματισμό, την εικονική πραγματικότητα, τη σχέση του performer με τα σκηνικά αντικείμενα και, πάνω απ’ όλα, υποστηρίζοντας μία σκηνική γλώσσα με αρχή και τέλος το εκφραστικό σώμα.

Συντελεστές

Δημιουργία, ερμηνεία: Όλγα Γερογιαννάκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Γιώτα Κοτρώνα, Αντώνης Κουτρουμπής. Sound art, Live electronics: Λουκάς Μεσσηνέζης Live camera: Παύλος Μαυρικίδης Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Αντώνης Κουτρουμπής
Μουσική σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ Σχεδιασμός και  κατασκευή κουκλών: Στάθης Μαρκόπουλος, Ελένη Παναγιώτου, Νίκος Τόμπρος, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Στάθης Μαρκόπουλος, Θένια Κουτρουμπή, Αντώνης Κουτρουμπής Βοηθός φωτίστριας: Μαριέττα Παυλάκη Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς TrailerVideo παράστασης: Παύλος Μαυρικίδης

Ακούγεται η φωνή του Τενόρου Λάμπρου Παπαγεωργίου

https://www.plefsis-space.gr/el

https://www.youtube.com/watch?v=3w5NzoVw11s

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?