VERONICA GONZALEZ VERIA 2019

Il picolo teatri no dei piedi di Veronica Gonzalez(Ιταλία)

«ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ»

“Cucina in punta deipiedi”

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 10:00 & στις 12:00 για μαθητές από τα σχολεία της πόλης
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 19:00 για το κοινό

Διάρκεια 50 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες από 5 χρονών
Παράσταση Πόδο- κουκλοθέατρο και ηθοποιός
Χωρίς λόγια

Η Ιταλία φημίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο για τις ομορφιές της, τα έργα τέχνης και για τo δαιμόνιο εκείνων των Ιταλών οι οποίοι, χάρη στο λογοτεχνικό, μουσικό και καλλιτεχνικό ταλέντο τους, δημιούργησαν έναν τόπο καλού γούστου, με αισθητική, μόδα και ποιότητας ζωής.
Η Ιταλία εξήγαγε παντού ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ. Ποιος ήταν όμως ο πρώτος λόγιος της ιταλικής κουζίνας; Ποιος πρώτος συγκέντρωσε, δοκίμασε και εξέδωσε ένα βιβλίο με ιταλικές συνταγές; Ποιος ένωσε την Ιταλία στην κουζίνα; Ποιος εξύψωσε τη μαγειρική σε ΤΕΧΝΗ; Ο Pellegrino Artusi.
Όταν εγκαταστάθηκε στη Φλωρεντία με όλη του την οικογένεια, γνώρισε την πιστή του συνεργάτιδα Μαριέτα. Μαζί της δοκίμασε τις συνταγές και τις δημοσίευσε σε ένα βιβλίο το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε μπεστ σέλερ.
Στο ” ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ, η ευφυΐα του PellegrinoArtusi περιγράφεται μέσα από τα ερωτευμένα μάτια της αφοσιωμένης Μαριέτα, με φόντο την Ιταλία στο μεταίχμιο δύο αιώνων, μεταξύ ρομαντισμού και μοντερνισμού και συνοδεία της μουσικής των Ροσίνι, Βέρντι και Πουτσίνι.
Ανάμεσα σε τηγάνια και κατσαρόλες, φρούτα και λαχανικά, όνειρο και πραγματικότητα, αυτοί οι δύο απίστευτοι χαρακτήρες στα χέρια (ή καλύτερα να πούμε στα πόδια!) της ηθοποιού VerónicaGonzález, θα μας παρουσιάσουν μια ‘κομψή’ παράσταση με γεύσεις από υψηλή μαγειρική τέχνη.
Ιδέα: Laura Kibel& Verónica González
Ηθοποιός: Verónica González
Σκηνοθεσία: Laura Kibel

Veronica Gonzalez
Γεννήθηκεστο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ζει στην Ιταλία από το 2000 και γυρίζει όλο τον κόσμο παίζοντας παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Όταν ήταν 15 χρονών συνεργάστηκε για πρώτη φορά με μια επαγγελματική ομάδα Θεάτρου στο Μπουένος Άιρες και από κει και πέρα ακολούθησε καλλιτεχνική καριέρα σπουδάζοντας μουσική και υποκριτική.
ΣτηνΙταλία, γνώρισε την Λάουρα Κίμπελ, την οποία και ακολούθησε και στα ‘βήματά’ της, έγινε η μοναδική μαθήτριά της πουδημιουργεί ιστορίες παντομίμας με τα πόδια και τις πατούσες.
Η VeronicaGonzalez παρουσιάζει «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΔΙΩΝ» μια υπέροχη παράσταση με αστείες φιγούρες που γεννιούνται από διάφορα και συνήθως αχρησιμοποίητα μέρη τουσώματος. Αυτές οι φιγούρες που είναι φτιαγμένες από σάρκα και οστά, αγαπούν, κλαίνε και δημιουργούν ποίηση.

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(3)

 • Σάββατο 19 Οκτ. 2019

  10:00 am – 10:50 am

  Το έργο:
  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ

 • Σάββατο 19 Οκτ. 2019

  12:00 pm – 12:50 pm

  Το έργο:
  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ

 • Σάββατο 19 Οκτ. 2019

  07:00 pm – 07:50 pm

  Το έργο:
  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?