TITERES ETCETERA

TITERES ETCETERA

«Ο Πέτρος και ο λύκος»

 • Μαύρο κουκλοθέατρο με ζωντανή ορχήστρα
 • 50’ λεπτά
 • από 6 ετών

 • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
 • 09:30 & 11:30 Μαθητικό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ
 • 19:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
 • Αιμίλιος Ριάδης Μ2

 

Το έργο

Ο Prokofiev χρησιμοποίησε ένα απλό παραμύθι και δημιούργησε ένα μουσικό αριστούργημα για να εισάγει τα παιδιά στον πολύπλοκο κόσμο της ορχήστρας. Στο έργο «ο Πέτρος και ο λύκος», υπάρχει μία διαδοχή στιγμών αγωνίας και στιγμών γέλιου άρρηκτα δεμένων με την ζωντανή μουσική. Η μουσική τονίζει δραματουργικά το σενάριο. Πίσω από την ορχήστρα, μία μαγική ατμόσφαιρα δημιουργείται. Ο θεατής απορροφάται από την αρχή της παράστασης σ’ ένα μυστήριο κόσμο από λέξεις, μουσική και σχήματα (σαν παιδικές ζωγραφιές) που βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Μία παράσταση που υμνεί τη συνεργασία μεταξύ φίλων η οποία μπορεί να φέρει υπέροχα αποτελέσματα!

Η παράσταση «ο Πέτρος και ο λύκος» παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την ομάδα Etcétera το 1997 και το 1999 πήρε το Ισπανικό Εθνικό Βραβείο για την καλύτερη παιδική παράσταση. Από τότε έχει παρουσιαστεί σε μικρές και μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο! Φέτος, αυτή η τόσο ιδιαίτερη μουσική σύνθεση, εμπλουτισμένη με χρώμα και κίνηση, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Κατά τη διάρκεια της παράστασης, μείνετε σιωπηλοί και κρατήστε τα μάτια σας ολάνοιχτα ώστε να μην χάσετε τίποτα! Όταν η παράσταση τελειώσει, κλείστε τα μάτια σας και ονειρευτείτε!
Σκηνοθεσία και κείμενο: Enrique Lanz
Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Η ομάδα

Η θεατρική ομάδα “Etcétera” ιδρύθηκε στην Γρανάδα το 1981 από τους Εnrique Lanz και Fabiola Gariddo και είναι πλέον μία από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνώς. Η ομάδα Etcétera έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων, οι οποίες είχαν σημαντική επιτυχία και έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από το κοινό αλλά και από τους κριτικούς. Έτσι ξεκίνησαν να συμμετέχουν στα πιο μεγάλα διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου και μουσικής ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες. Έχουν επίσης δώσει παραστάσεις στις πιο διάσημες θεατρικές σκηνές της Ισπανίας. Αποτελούν ποιοτικό σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ισπανική θεατρική σκηνή λόγω της πρωτοτυπίας και της τελειότητας που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες τους.

Οι παραστάσεις του θιάσου Etcétera μπορούν να περιγραφούν ως μιούζικαλ με κούκλες και αντικείμενα για όλες τις ηλικίες αλλά αυτό που τους διαφοροποιεί είναι η ποιητικότητα και η αισθητική που χαρακτηρίζει τα έργα τους, αποτέλεσμα της διαρκούς έρευνας που διεξάγουν για την κατασκευή και το χειρισμό της κούκλας.

Εικόνες & Βίντεο

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(3)

 • Παρασκευή 2 Δεκ.

  09:30 am – 10:20 am

  Το έργο: «Ο Πέτρος και ο λύκος»

 • Παρασκευή 2 Δεκ.

  11:30 am – 12:20 pm

  Το έργο: «Ο Πέτρος και ο λύκος»

 • Παρασκευή 2 Δεκ.

  07:00 pm – 07:50 pm

  Το έργο: «Ο Πέτρος και ο λύκος»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?