SOFIA PUPPET THEATRE

SOFIA PUPPET THEATRE

“Ο ψαράς και το χρυσόψαρο. Βασισμένο στο παραμύθι του Α. Pushkin”

 • Κουκλοθέατρο με την τεχνική του μαύρο θέατρο
 • 55’ λέπτα
 • 5+ ετών

 • Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
  Ώρα: 19:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
  Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
  Ώρες: 09:30 & 11:30 Μαθητικό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ
 • Αιμίλιος Ριάδης Μ2

 

Η παράσταση

To γνωστό παραμύθι του Α. Πούσκιν ξετυλίγεται σιγά-σιγά μπροστά μας σε ένα οπτικό θέαμα που μοιάζει με καρτούν. Ο ψαράς χαρίζει τη ζωή στο χρυσόψαρο και εκείνο υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία του ψαρά και της γυναίκας του. Όμως η γυναίκα ζητά υπερβολικά πολλά πράγματα. Ζητά να αποκτήσει ένα παλάτι, να γίνει αρχόντισσα της περιοχής και πολλά άλλα. Τι θα συμβεί στο τέλος;

Ένα πανέμορφο παραμύθι που μιλά για την ανθρώπινη απληστία. Τα υλικά αγαθά μπορεί να φέρνουν ικανοποίηση αλλά η συνεχής αναζήτησή τους, απομακρύνει τους ανθρώπους από πιο σημαντικά πράγματα όπως είναι η αγάπη και η αυτογνωσία που δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή μας.

 

“Smile”

 • Θέατρο με αντικείμενα
 • 35’ λέπτα
 • μικρά παιδιά 1-3 ετών

 • Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
 • 11:00 & 17:00. Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ
 • Αίθουσα CR1 στο Μ2

Η παράσταση

“Smile” (σημαίνει χαμόγελο) είναι μία πολυαισθητηριακή παράσταση, σχεδιασμένη κατάλληλα για παιδιά λιγότερο από 1ος έτους εώς 3 ετών. Δημιουργείται ένα περιβάλλον θεατρικής έκφρασης που ξυπνά την περιέργεια των παιδιών με ερεθίσματα για την όραση και τις υπόλοιπες αισθήσεις.
Είναι μια παράσταση που εστιάζει στα μικρά παιδιά και στους γονείς τους, στα πρώτα τους βήματα στη χαρά της επικοινωνίας και στην πρώτη τους επαφή με την τέχνη και το κουκλοθέατρο.
Η παράσταση «Smile» είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η ανάπτυξη του πολύ μικρού παιδιού και βασισμένη στην ανάγκη του να γνωρίσει τον κόσμο παίζοντας. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι το παιχνίδι αποτελεί για το παιδί το πιο βασικό μέσο πρόσληψης πληροφοριών και γνώσεων για τον κόσμο που το περιβάλλει. Πάνω σε αυτήν την αρχή είναι δομημένη η συγκεκριμένη παράσταση, με πολύ μουσική, χιούμορ και θεατρικότητα.
https://www.youtube.com/watch?v=vnkKIXmeLOA

Βασισμένο στην ιδέα του Κυριάκου Αργυρόπουλου
Author’s performance of Maria Banova.
Σκηνοθεσία – Maria Banova
Calisthenics (κιναισθητικές ασκήσεις) – Anna Pampulova
Mουσική – Dimo Stoyanov (P.I.F.)
Καλλιτέχνες – Vania Kamyanska, Dilyana Spasova, Stefan Dimitrov, Stoyan Doychev

Ο θίασος

Tο Κρατικό Κουκλοθέατρο Σόφιας, ιδρύθηκε από την Mara Penkova το 1946, η οποία χρησιμοποίησε τις δικές τις οικονομίες για να χρηματοδοτήσει το θίασο τις δύσκολες εκείνες μεταπολεμικές εποχές. Πολύ σύντομα μετά την ίδρυσή της, η πρώτη βουλγάρικη ομάδα κουκλοθεάτρου κατάφερε να αιχμαλωτίσει την προσοχή του κοινού! Σε δύο χρόνια μόλις, στον θίασο δόθηκε κρατική επιχορήγηση και έγινε το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος επαγγελματικό θέατρο στην Βουλγαρία. Από την ίδρυσή του το Κρατικό Θέατρο Κούκλας έχει ανεβάσει πάνω από 300 έργα. Έχει επίσης εξερευνήσει διάφορα είδη και καλλιτεχνικά στυλ, ξεκινώντας από κουκλοθέατρο με κούκλες-μινιατούρες μέχρι παντομίμα, μουσικές ιστορίες, θέατρο σκιών, κωμωδία, σατυρικές-γκροτέσκ αλλά και ηρωϊκές επικές παραστάσεις. Έχουν κατακτήσει την αγάπη του κοινού και πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία.
Κάθε χρόνο το θέατρο δέχεται πάνω από 50.000 θεατές στις παραστάσεις του. Οι ηθοποιοί έχουν κατακτήσει εκτός από την αγάπη του κοινού, πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία για τις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας παραγωγές τους.

Εικόνες & Βίντεο

sofia-puppet-a sofia-puppet-b sofia-puppet-c sofia-puppet-d sofia-puppet-e sofia-puppet-f

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(5)

 • Κυριακή 4 Δεκ.

  11:00 am – 11:55 am

  Ηλικίες 1 εως 3 ετών
  Το έργο: «SMILE!

 • Κυριακή 4 Δεκ.

  05:00 pm – 05:55 pm

  Ηλικίες 1 εως 3 ετών
  Το έργο: «SMILE!

 • Κυριακή 4 Δεκ.

  07:00 pm – 07:55 pm

  Το έργο: «Το παραμύθι του Ψαρά και του Χρυσόψαρου»

 • Δευτέρα 5 Δεκ.

  09:30 am – 10:25 am

  Το έργο: «Το παραμύθι του Ψαρά και του Χρυσόψαρου»

 • Δευτέρα 5 Δεκ.

  11:30 am – 12:25 pm

  Το έργο: «Το παραμύθι του Ψαρά και του Χρυσόψαρου»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?