Pep Beltran (Valencia)

Pep Beltran (Valencia)

“Οι κυνηγοί ιστοριών”

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Ημέρες: 17 και 18 Οκτωβρίου
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες
Ώρες: από τις 4:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ.
Αρ. συμμετεχόντων: μέγιστο αρ. 25 άτομα
Προφίλ των συμμετεχόντων: Δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, ανθρωπολόγοι, καλλιτέχνες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα υπόλοιπα θηλαστικά είναι η απίστευτη ικανότητα τους να συσσωρεύουν και να μεταδίδουν γνώση.

Μέχρι την εμφάνιση των αρχειοθηκών μέσον, η προφορική μετάδοση υπήρξε το κύριο εργαλείο για τη διαιώνιση των γεγονότων των λαών.
Τα αντικείμενα, επίσης, μπορούν να κρύβουν πολύτιμες ιστορίες που μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε αν είμαστε σε θέση να συνδεθούμε με αυτά.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλύσουμε τη γέννηση και τη μετάδοση αυτών των πρωτόγονων ιστοριών και θα αποκτήσουμε στις ικανότητες για να αναπτύξουμε τις δικές μας αφηγήσεις βασισμένες στην γνώση των πληροφοριών που περιέχονται τα παραδοσιακά αντικείμενα των διαφορετικών πολιτισμών του πλανήτη μας.

Περιεχόμενα

Η προφορική παράδοση.
Δεδομένου ότι είμαστε άνθρωποι: θρυλικές ιστορίες. Οι μικροί μύθοι. Οι μορφές της δημιουργίας, της μετάδοσης και της διατήρησης. Η σημερινή κατάσταση και οι μελλοντικές προσδοκίες.

Οι κρυμμένες ιστορίες

Αντικείμενα που υποστηρίξουν την μνήμη: Εθνολογικά. Αναμνήσεις από ξύλο και σίδηρο. Τα αντικείμενα που κρύβουν ιστορίες. Οι ανάρμοστες ιστορίες. Κατασκευή μιας ιστορίας από ένα αντικείμενο.

Οι εικόνες
 • Εικονογραφίες και αφήγηση και Η ιστορική προσέγγιση: Οι ζωγραφιές σε σπηλιές. Η λαϊκή εικονογραφία. Η προπαγάνδα
 • Παραδοσιακές τεχνικές: Aucas και Hallelujahs. Kamisibai. Wayang Bebe
 • Κινούμενες εικόνες: θέατρο σκιών
 • Νέες γλώσσες: Κόμικς, Γκράφιτι
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ PEP BELTRAN RAMIREZ

Διπλωματούχος των παραστατικών τεχνών του Institud del teatre Barcelona. Διαχειριστής και προωθητής πολιτιστικών σχεδίων (Gestor cultural). Θεατρικός σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης του δήμου της Βαλένθια και άλλων δήμων (Xativa, Manises, Albacete, Requena) όπου κατεύθυνε και διοργάνωσε περιοδείες και μόνιμες θεατρικές σκηνές. Ειδίκευση στη Μουσειολογία και τον λαϊκό πολιτισμό. Διευθυντής του Gresol gestion cultural, για 22 χρόνια όπου σχεδίασε και πραγματοποίησε διάφορα μουσειακά και εκθεσιακά προγράμματα σε όλη την Ισπανία. Εκπαιδευτής στο πεδίο της πολιτικοκοινωνικής εμψύχωσης και εμψύχωσης της νεολαίας και της κατάρτισης εκπαιδευτών.

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

 • Τετάρτη 17 Οκτ. 2018

  04:00 pm – 07:00 pm

  Το έργο:
  Οι ιχνηλάτες ιστοριών

 • Πέμπτη 18 Οκτ. 2018

  04:00 pm – 07:00 pm

  Το έργο:
  Οι ιχνηλάτες ιστοριών

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?