LUCA REGINA ECO CIRCUS

(Ισπανία – Πολυεθνικό)

“EcoCircus” Η Green Ecomedyτου Luca Regina

Στέγη Γραμμάτων
Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 18:00 για το κοινό

Κωμική μαγεία , κλόουν, θέατρο με αντικείμενα.
Διάρκεια 60 λεπτά
Χωρίς λόγια
Για όλους από 6 χρονών

https://www.facebook.com/juanjo.corrales.9/videos/10214775995288802/
https://vimeo.com/152426878

Η κλιματική αλλαγή,η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι σοβαρές συνέπειες για την καθημερινή μας ζωή εξαιτίας λανθασμένων επιλογών,είναι τώρα ορατές από όλους.
Η κραυγή του συναγερμού που ξεκίνησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ δυσκολεύεται να ακουστεί από τους ισχυρούς της γης, αλλά προκάλεσε την προσοχήτου Luca Regina, του κλόουν, ζογκλέρ ,κωμικού και showman, ο οποίος, μετά από το πέρασμα του από όλες τις σκηνές του πλανήτη, αποφάσισε να δημιουργήσει μια παράσταση που διασκεδάζει και ταυτόχρονα επιβεβαιώνειτην ανάγκη για μεγαλύτερηππεριβαλλοντική συνειδητοποίηση,πουξεκινά από τον εαυτό μας.
Από αυτή την αναγκαιότητα γεννιέται τοEcoCircus.
Μια σύγχρονη, σπασμωδική και καινοτόμα παράσταση στην οποία, ανάμεσα σε μαγεία, ακροβατικά και πράξεις εξισορρόπησης, τα αστικά απόβλητα ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές ακροβατικών κόλπων με εκπληκτικές επιδόσεις.

“Στο EcoCircu τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν καταστρέφεται, αλλά όλα μετασχηματίζονται ή μάλλον ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται – εξηγεί ο Luca Regina, συγγραφέας και διερμηνέας της παράστασης .
– Σε αυτή την παράσταση δίνουμε στα απόβλητα δεύτερη ζωή , τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, μετατρέποντας τα σε πραγματικούς πρωταγωνιστές του γέλιου και των χειροκροτημάτων από το κοινό.
Με αυτό τον τρόπο θέλω να δώσω μια πολιτισμική προσέγγιση στο θέμα συλλογής αποβλήτων στη πηγή, για να διαφυλάξουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας ».

Στησκηνή μαζί με τον Luca Regina βρίσκονται αντικείμενα που γίνονται αληθινοί ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες με τη δική τους φυσιογνωμία.
Ταλαντούχοι καλλιτέχνες που πρωταγωνιστουν στην“Αυλη των θαυματων”,το freak show που έδειξε την Γυναίκα με το μούσι ,τον άνδρας χωρίς κεφάλι και το παιδί ψάρι.
Εδώ, στην παράσταση μας, λοιπόν, το μπουκάλι κανόνι, που με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού αιωρείται στον αέρα εξαφανίζοντας το άχρηστο πλαστικό.
ΤοΛεμόνι μάντης που από Εγκαταλειμμένη φλούδα, γίνεται πρωταγωνιστής της δόξας του ως ψυχολόγος.
Το χορευτικό συγκρότημα που αποτελείται από τις ΑδελφέςApple, της οποίας η ελαφρότητα και η ευκινησία σας κάνουν να ξεχνάτε ότι είναι τρία χαλασμέναμήλα.
Αλλά το πραγματικό αστέρι είναι η Llorona, το αισθησιακό“soubrette” που τραγουδάει και χορεύει και κάνει τους άντρες να γυρίζουν τα κεφάλια τους, με τις καμπύλες του σώματος της και αποτελείται από σακούλες βιοδιασπώμενες και πλαστικά μπουκάλια.

Luca Regina
Από το 1991 έωςσήμερα εμφανίστηκα στις ποιο απίθανες περιπτώσεις
Πλατείες, θέατρα, ιδιωτικά πάρτι, φεστιβάλ, εκθέσεις καμπαρέ και κωμωδίας, διεθνείς μπουλούκια, εταιρικές συνεδριάσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, φεστιβάλ, εμπορικά κέντρα, νυχτερινά κέντρα, καφετέριες, θέατρα και τσίρκα.
Σε ολόκληρη την Ιταλία, από βορρά προς νότο, αλλά και στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σερβία, τη Βοσνία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία, την Ινδία, την Αιθιοπία …

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(1)

  • Σάββατο 19 Οκτ. 2019

    06:00 pm – 07:00 pm

    Το έργο:
    EcoCircus

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?