
GYPSY MOTH PUPPET THEATER
“Mα είναι ακόμα ένα!”
-
θέατρο σκιών, χάρτινα puppets, κούκλα και αντικείμενα άμεσου χειρισμού
-
35’ λεπτά
-
3-5 ετών
-
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Ώρα: 17:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
Ώρες: 09:30 , 11:30 Μαθητικό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ -
Αίθουσα CR1 στο Μ2
Λίγα λόγια για το έργο:
Τα μικρά παιδιά έχουν έρθει από μια χώρα μαγική – από έναν τόπο παραμυθένιο. Διαβάζουν με χρώματα, μιλάνε σε μια άγνωστη γλώσσα, μετράνε με άλλους αριθμούς.
Ένα κοριτσάκι ερχόμενο από τον μακρινό αυτό τόπο, των ονείρων, αρνείται να «γίνει σαν τους άλλους». Ψάχνει να βρει το πέμπτο γατάκι της – αυτό που κανείς άλλος στην οικογένεια δεν βλέπει.
Θέλοντας να αγγίξει τα όνειρά της κατεβαίνει στο υπόγειο.
Πού να έχει κρυφτεί το γατάκι; Πίσω από τις σελίδες των βιβλίων; Μέσα σε μια παλιά μπότα; Πίσω από τις νότες μιας μουσικής;
Τελικά είναι πέντε τα γατάκια; (καθώς μεγαλώνουμε;)
Εμείς πάντως είμαστε με το μέρος της.
https://www.youtube.com/watch?v=lqG4WA3r_NQ
“Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά”
-
Object & Puppet animation
-
30’ λεπτά
-
3+ ετών
-
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Ώρα: 17:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
Ώρες: 09:30 , 11:30 Μαθητικό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ -
Αίθουσα CR1 στο Μ2
Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ’ ένα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά. Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; Ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος!
«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά», μία παράσταση που περιγράφει με τρυφερότητα τις δυσκολίες όσων αναζητούν στις μέρες μας ένα νέο σπιτικό! Ένα μικρό ταξίδι ελπίδας για παιδιά και μεγάλους!
Video: https://www.youtube.com/watch?v=QTgL_6pHQjo&feature=youtu.be
Η ομάδα:
Η ομάδα κουκλοθεάτρου ”Gypsy Moth” (Πετρίνα Βάσσου, Αλεξάνδρα Ιορδανίδου) ξεκίνησε το δικό της ταξίδι απο το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών.
Πρώτη τους δουλειά ειναι η κουκλοθεατρική παράσταση ¨Σελάνα» για ενήλικο κοινό με την οποία πήραν μέρος στο ”15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας” στο Κιλκίς στην 5η συνάντηση νέων ελλήνων κουκλοπαικτών όπου και διακρίθηκαν.
Ο ”γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά”, ειναι η πρώτη τους παιδική παράσταση με την οποία πήραν μέρος στην 6η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών, στο” 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς .
Την ίδια χρονιά, επιλέχθηκαν από την Διεθνή Ένωση Κουκλοπαικτών (Unima), για ενα Project της Unima Womans Commition, μια συνεργασία νέων κουκλοπαικτριών απο την Ευρώπη. Με αφορμή αυτή την συνάντηση, γεννήθηκε η επόμενη παράστασή τους «Μα είναι ακόμα ένα»
Τον Σεπτέμβρη του 2016 η παράσταση «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30λεπτά», κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους που διοργάνωσε η 81η ΔΕΘ.
Εικόνες & Βίντεο
← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα
Event Hours(3)
-
Σάββατο 10 Δεκ.
05:00 pm – 05:35 pm
Το έργο: «Mα είναι ακόμα ένα!»
-
Δευτέρα 12 Δεκ.
09:30 am – 10:05 am
Το έργο: «Mα είναι ακόμα ένα!»
-
Δευτέρα 12 Δεκ.
11:30 am – 12:05 pm
Το έργο: «Mα είναι ακόμα ένα!»
VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018
«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!
26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.
Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.
Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.
Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.