GIROVAGO E RONDELLA & LA COMPAGNIA DROMOSOFISTA (Ιταλία – Αργεντινή)

GIROVAGO E RONDELLA & LA COMPAGNIA DROMOSOFISTA (Ιταλία – Αργεντινή)

“Il teatro mobile” – «Το κινητό θέατρο»

5, 6 & 7 Νοεμβρίου στο Δήμο Λαγκαδάς
8, 9 & 10 Νοεμβρίου στο Δήμο Δέλτα
11, 12 & 13 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε υπαίθριο χώρο, σε κεντρικά σημεία όπου θα στηθούν τα κινητά θέατρα ως κλειστή πλατεία με πρόσβαση στις δυο κινητές αίθουσες και στις δραστηριότητες που προτείνει

Η ιδέα

Το ταξίδι είναι σημείο αναφοράς των δύο αυτών των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούνται από ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες.
Κοινό χαρακτηριστικό των ομάδων «Girovago e Rondella” και “La Compagnia Dromosofistaείναι η χαρά και η προσπάθεια δημιουργίας μιας φόρμας για αυθόρμητη και ουσιαστική επικοινωνία. Το έργο τους βασίζεται στην ειλικρινή επαφή με το κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση σχετική με την γλώσσα, την ηλικία ή το κοινωνικό status.

Στην πραγματικότητα οι δύο αυτές ομάδες που συνιστούν το «Κινητό Θέατρο» είναι μια εκτεταμένη οικογένεια τριών γενεών που μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν σε μια τέχνη που έπειτα από τριάντα χρόνια ενασχόλησης αποτελεί παράλληλα και έναν τρόπο ζωής. Οι κατοικίες τους είναι στο Viterbo (Ιταλία) και στην Barcelona (Ισπανία) και κάθε φορά που ενώνονται, φεύγουν σε περιοδεία με δυο οχήματα-κινητά θέατρα που ταξιδεύουν. Οι ηθοποιοί μέσω της θεατρικής κούκλας, των αντικειμένων και την μουσική παρουσιάζουν παραστάσεις γεμάτες ποιητικότητα και με βαθιά ανθρώπινο νόημα.

Το «Κινητό Θέατρο» περιλαμβάνει:

1. Το «Θέατρο – λεωφορείο». Ένα μεγάλο αστικό λεωφορείο που στο εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο ένα θεατράκι με βελούδινα καθίσματα και φαναράκια και διαθέτει μια μικρή και σε πολύ κοντινή απόσταση σκηνή
2. Ένα 11-μετρο φορτηγό που μέσα του κρύβει μια άλλη σκηνή

Όταν φτάνουν στην πλατεία του χωριού, στήνονται όλα σαν υπαίθριο σαλόνι– αυλή, με τα δυο θεατράκια, ένα μικρό χώρο αναψυχής, μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο στον οποίο εκτίθενται κάποια διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια). Πρόκειται δηλαδή για έναν υπαίθριο πολυχώρο.

Κάθε παράσταση στο λεωφορείο-θέατρο και στο φορτηγό-σκηνή παράλληλα, μπορούν να την παρακολουθούν από 40 άτομα την κάθε φορά. Οι δυο παραστάσεις είναι αυτόνομες μεταξύ τους.
Στην αυλή μπορούν να βρίσκονται σε αναμονή και απολαμβάνουν τα υπαίθρια παιχνίδια/δραστηριότητες περίπου 150 άτομα.

Κάθε παράσταση θα παρουσιαστεί τρεις φορές στην διάρκεια της ημέρας. Θα δοθούν δυο πρωινές για μαθητές των σχολείων του χωριού και μια το απόγευμα για το κοινό. Σύνολο των παραστάσεων: 6
Οι παραστάσεις διαρκούν περίπου 30 λεπτά και είναι χωρίς λόγια.

Οι παραστάσεις:

1. Girovago e Rondella “MANOVIVA” (Ζωντανά χέρια)

10:00 Λεωφορείο – θέατρο. Girovago e Rondella με το έργο «Ζωντανό χέρι
11:30 Λεωφορείο – θέατρο. Girovago e Rondella με το έργο «Ζωντανό χέρι
17:00 Λεωφορείο – θέατρο. Girovago e Rondella με το έργο «Ζωντανό χέρι

 • Κουκλοθέατρο
 • 35 λεπτά
 • 4+
 • Χωρίς Λόγια
 • “The Bus Theatre” (Λεωφορείο-θέατρο)
 • 35 ενήλικες ή μεικτό κοινό 40 ατόμων(παιδιά & ενήλικες)

 

“Manoviva” (ζωντανό χέρι)

Η κούκλα αυτή παίζεται με τα πέντε δάκτυλα του χεριού

Μία παράσταση 35 λεπτών όπου τα νέα νούμερα της “Manin” και του “Manon” θα σας εκπλήξουν με την δεξιοτεχνία τους. Είναι δυο πρωταγωνιστές που καταφέρνουν να παρουσιάσουν νούμερα του τσίρκου με το δικό τους «δακτυλικό» τρόπο… Εκείνος δεν είναι μόνο ζογκλέρ. Είναι και άνθρωπος- ορχήστρα και φακίρης. Εκείνη είναι σχοινοβάτης και όχι μόνο.

Όταν θα ανοίξουν τα φώτα της μικρής σκηνής, θα βρεθείτε όλοι μέσα σε έναν φανταστικό μικροσκοπικό κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν.

Οι ιδιόμορφες κούκλες Manoviva έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης σε σχολεία και νοσοκομεία ως θεραπευτικό μέσο για την ψυχοκίνηση. Οι Manoviva είναι φτιαγμένες στο χέρι με φυσικό Lattex από τον Girovago και την Rondella. Έχοντας εμφανιστεί σε δεκαοκτώ διαφορετικές χώρες του κόσμου αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα.

2. “Dromosofistas” “Antipodi”(Αντίποδες)

10:45 Φορτηγό – θέατρο. Domosofistas με το έργο «Αντίποδες»
12:15 Φορτηγό – θέατρο. Domosofistas με το έργο «Αντίποδες»
17:45 Φορτηγό – θέατρο. Domosofistas με το έργο «Αντίποδες»

 • Διάφορες τεχνικές του κουκλοθέατρου
 • 35 λεπτά
 • 6+
 • Χωρίς Λόγια
 • “Στο “The Camion Theatre”(Θέατρο φορτηγό)
 • 35 ενήλικες ή μεικτό κοινό 40 ατόμων(παιδιά & ενήλικες)

“Το κάθε σημείο της υδρόσφαιρας έχει τον αντίποδα του. Τοπία και άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους ενώνονται πολύ στενά με μια γραμμή ίσης διάστασης με τη διάμετρο του πλανήτη Γη….και τελικά,… μήπως το θέατρο είναι στους αντίποδες της ζωής μας?”

Τρεις χαρακτήρες μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα ταξίδι στoυς Αντίποδες της Γης.
Ένα ονειρικό ταξίδι επάνω σε ένα μικροσκοπικό άλογο όπου συναντάμε φευγάτα ανθρωπάκια και τις σκιές τους.

Η παράσταση «Αντίποδες» είναι μια θεατρική ένωση διαφορετικών τεχνικών του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα. Από το κινέζικο θέατρο σκιών μέχρι την εμψύχωση αντικειμένων και το σωματικό θέατρο… Μεταμορφώσεις και ζωντανή μουσική συνυπάρχουν σ’ αυτό το ιδιαίτερο 35-λεπτο θεατρικό ταξίδι.

3. Θέατρο – εικαστική εγκατάσταση

“Teatrini Emozionali” (Συναισθηματικά θεατράκια)
Αυτή η εγκατάσταση είναι μια συνεργασία μεταξύ των ομάδων «Girovago e Rondella» & «Compagnia Dromosofista» καθώς και του γλύπτη – καλλιτέχνη Johannes Dimpflmeier. Στήνονται μια σειρά από ξύλινες κούτες όπου ρίχνοντας ένα κέρμα στη σχισμή παρακολουθείτε από μια τρυπούλα μια μηχανική σκηνή με κίνηση και με καλλιτεχνικό – συναισθηματικό περιεχόμενο, διάρκειας ενάμιση λεπτού. Η κάθε κούτα έχει κι έναν διαφορετικό κρυμμένο θησαυρό να παρουσιάσει όπως για παράδειγμα τα παιχνίδια με καθρέφτες.
Τα “Συναισθηματικά Θεατράκια” αποτελούν μέρος του έργου “Κινητών Θεάτρων”.

Με την οικονομική υποστήριξη του “Οργανισμού για την Τουριστική προβολή του Νομού Θεσσαλονίκης” και του Istituto Italiano di Cultura di Atenne.

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(12)

 • Παρασκευή 2 Δεκ.

  05:30 pm – 06:05 pm

  Το έργο: «Αντίποδες»

 • Κυριακή 12 Νοε.

  11:00 am – 11:35 am

  Το έργο: «Το ζωντανό χέρι»

 • Κυριακή 12 Νοε.

  11:30 am – 12:05 pm

  Το έργο: «Αντίποδες»

 • Κυριακή 12 Νοε.

  12:00 pm – 12:35 pm

  Το έργο: «Το ζωντανό χέρι»

 • Κυριακή 12 Νοε.

  12:30 pm – 01:05 pm

  Το έργο: «Αντίποδες»

 • Κυριακή 12 Νοε.

  05:00 pm – 05:35 pm

  Το έργο: «Το ζωντανό χέρι»

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  11:00 am – 11:35 am

  Το έργο: «Το ζωντανό χέρι»

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  11:30 am – 12:05 pm

  Το έργο: «Αντίποδες»

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  12:00 pm – 12:35 pm

  Το ζωντανό χέρι

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  12:30 pm – 01:05 pm

  Το έργο: «Αντίποδες»

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  05:00 pm – 05:35 pm

  Το ζωντανό χέρι

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  05:30 pm – 06:05 pm

  Το έργο: «Αντίποδες»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?