GΥPSY MOTH (EΛΛΑΔΑ)

GΥPSY MOTH (EΛΛΑΔΑ)

«ο γύρος της μπουγάδας σε 30’»

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018
09.30π.μ. & 11.30π.μ.

 • Αντικείμενα, κούκλα άμεσου χειρισμού
 • 30 λεπτά
 • 4+
 • Ελληνικά

ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΤΕΧΝΩΝ

Το έργο

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σε ένα σκοινί.
Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντίλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρεί μια φωλιά.
Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος! ‘
‘Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά’ ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους!

Η ομάδα

Η ομάδα ”Gypsy Moth” ξεκίνησε το δικό της ταξίδι απο το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών. Πρώτη τους δουλειά είναι η κουκλοθεατρική παράσταση ”Σελανα’ (για ενήλικες) με την οποία πήραν μέρος στο ”15ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας” στο Κιλκίς στην 5η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών όπου και διακρίθηκαν.
Την ίδια χρόνια επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Unima women’s commission, μια συνεργασία νέων κουκλοπαικτριών από πέντε χώρες της Ευρώπης, στην Ισπανία τον Μάρτιο του 2015.
Ο ”γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά” είναι η πρώτη τους παιδική παράσταση με την οποία πήραν μέρος στην 6η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών, στο” Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας ” του Κιλκίς τον Οκτώβριο του 2014 όπου και διακρίθηκαν.

Εικόνες & Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=QTgL_6pHQjo

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

 • Δευτέρα 22 Οκτ. 2018

  09:30 am – 10:00 am

  Το έργο:
  Η μπουγάδα

 • Δευτέρα 22 Οκτ. 2018

  11:30 am – 12:00 pm

  Το έργο:
  Η μπουγάδα

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?