FABER THEATRE

EMIGRANTI ( Μετανάστες)

Μουσικό Θέατρο δρόμου εν κίνηση

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Πλατεία Ελιά στις 12:00
Φουαγέ του Χώρου Τεχνών στις 18:30

Κινούμενο μουσικό θέατρο δρόμου
Διάρκεια 60 λεπτά
Χωρίς λόγια
Για όλες τις ηλικίες

Ένα θεατρικό και μουσικό ταξίδι. Έξι ηθοποιοί-μουσικοί προκαλούν με διαφορετικές ενέργειες και τραγούδια τους περαστικούς.
Περιπέτειες, ταξίδια, μεταξύ αγάπης και προδοσίας, ανάμεσα σε φωτογραφίες μνήμης ,μουσικής, αγώνες και χορούς.
Οι έξι χαρακτήρες, με την κάθε εμφάνιση τους, αναζητούν να συναντήσουν μια νέα γη, ένα νέο ακροατήριο και το κάνουν αυτοσχεδιάζοντας καταστάσεις και τραγουδώντας μελωδίες από διαφορετικές χώρες.
Τρέφονται με την μνήμη των χωρών, μιλούν πολλές γλώσσες που μπορούν να είναι πολύ δημοφιλείς η άγνωστες, χωρίς χρόνο και τόπο.
Μνήμη, νοσταλγία, αλλά και παιχνίδια, αστεία και ανθρώπινα συναισθήματα.
Αλλαγές ρόλων, ρομαντικές σχέσεις, γαλλική ατμόσφαιρα και εβραίικες γιορτές …
Ένα ταξίδι που μπορεί να γίνει στο θέατρο καθισμένοι σε βελούδινες καρέκλες, αλλά και σε μια φορητή ξύλινη καρέκλα ή καθισμένοι στο πάτωμα σε κάποια αυλή ή πλατεία, ή ακολουθώντας τους έξι χαρακτήρες στο ταξίδι τους από δρόμο σε δρόμο.
Έξι φωνές, Έξι σώματα, τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες, μία κιθάρα, δύο μπαστούνια, ένα τύμπανο, ένα ακορντεόν, δρόμοι, αίθρια, πλατείες, βεράντες, ένα θέατρο, ένα αθλητικό γήπεδο, μια φυλακή, μια παλιά πόλη, ένα μουσείο, ένα αμφιθέατρο, ανάμεσα στο κοινό,… περαστικούς, περίεργους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, τους νέους και τους ποιο παλιούς.

Παίζουν: Francesco Micca, Lodovico Bordignon, Lucia Giordano, Marco Adorno, Paola Bordignon, Sebastiano AmadioΣκηνοθεσία: Aldo Pasquero και Giuseppe MorroneΜουσικός σύμβουλος: Rocco De PaolisΜουσική διεύθυνση:Antonella Talamonti

Ο Faber ως σιδεράς, ως τεχνίτης, είναι ένα βιοτεχνικό θέατρο, ένα θερμοκήπιο όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να μάθουν, να ερευνήσουν, να διασκεδάσουν, να δουν, να είναι.
Το επίκεντρο στο έργο μας είναι ο ηθοποιός του ομαδικού θεάτρου, της συλλογικής δημιουργίας.
Καλλιεργούμε τη σχέση ηθοποιού-θεατή και βρισκόμαστε σε συνεχή και συναρπαστική αναζήτηση ενός «δικού μας θεάτρου» που χτίζεται από σκέψεις, δράσεις, ιδέες, παρουσιάσεις, ανταλλαγές, ποιότητα, προσπάθεια.
Πιστεύουμε στην «εντυπωσιακή στιγμή» ως μια έντονη ανταλλαγή αντιλήψεων, συναισθημάτων και ενεργειών με τους θεατές, στους ασυνήθιστους χώρους που εμφανιζόμαστε…

Η Faber Teater γεννήθηκε το 1997 χάρη στη διαίσθηση και το όραμα του Aldo Pasquero (για χρόνια επίσης καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας με την πολύτιμη συνεργασία του Giuseppe Morrone).

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

 • Κυριακή 13 Οκτ. 2019

  12:00 pm – 01:00 pm

  Το έργο:
  Ένα θεατρικό και μουσικό ταξίδι

 • Κυριακή 13 Οκτ. 2019

  06:30 pm – 07:30 pm

  Το έργο:
  Ένα θεατρικό και μουσικό ταξίδι

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?