COMPANYIA ANDREA CRUZ

COMPANYIA ANDREA CRUZ

Η γλυκιά Ingeborg, η δολοφονία των μαριονέτων

Ισπανία (Βαλεαρίδες Νήσοι) – Χηλή
20:00 στο δημοτικό θέατρο «Άνετον»


 

  • Σωματικό θέατρο, κίνηση, χορός & θέατρο με κούκλες και αντικείμενα
  • 45’
  • Για ενήλικους +16
  • Χωρίς λόγια (λίγα λόγια στα αγγλικά)

 

Σύνοψη έργου

Ίμπιζα 1977: στις 26 Ιουλίου η ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια Ingeborg Schaefer δολοφονείται στο σπίτι της και γύρω της βρίσκονται οι κούκλες της με τα κεφάλια τους κατεστραμμένα. Η Ingeborg και οι μαριονέτες της έχουν σιωπήσει για πάντα στην άλυτη αστυνομική υπόθεση « Η δολοφονία των Μαριονετών».
Ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα με την προσέγγιση του Andrea Cruz, δημιουργού και ερμηνευτή, που συνδυάζει χορό, κίνηση και κουκλοθέατρο.
«Η γλυκιά Ingeborg, η δολοφονία των μαριονετών» χρησιμοποιεί την performance για να ερευνήσει αυτή τη σκληρή ιστορία βασιζόμενη στην αστυνομική γλώσσα και το μαύρο χιούμορ.

Η Ιστορία

Το 2011, στο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου της Lleida ο Andrea Cruz ανακαλύπτει μέσω μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης με τον φωτορεπόρτερ Carles Domenech την υπόθεση της DULCE INGEBORG και παθιάζεται με αυτήν. Αργότερα, οι κούκλες θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Andrea, ερμηνευτή και σκηνοθέτη, τον Carles και τον Eduardo Jimenez, Χιλιανό σχεδιαστή και κατασκευαστή θεατρικής κούκλας.
Με κοινή αφετηρία τις κούκλες, η ομάδα πήγε πέραν του ανεκδοτικού και χρησιμοποιεί  σα φόντο στη σκηνή τη μακάβρια ιστορία όπου ο δημιουργός και οι κούκλες είναι ταυτόχρονα πρωταγωνιστές και θύματα. Το έργο θέτει ουσιαστικά ερωτήματα για την θνητότητα και την αθανασία, ανακαλώντας θέματα από τη σύγχρονή μελανή ιστορία του ναζισμού και του φρανκισμού στην Ισπανία αλλά και το αντίκτυπο του μυστηρίου στους ανθρώπους που ήταν αναμεμειγμένοι .

Χορός-κίνηση-αντικείμενα

Σκηνοθέτης, χορογράφος, ερμηνευτής και σκηνογράφος, αναπτύσσει το έργο του μέσω του χορού, της κίνησης και των αντικειμένων δημιουργώντας ποιητικό οπτικό αποτέλεσμα .
Η δουλειά του έχει αναγνωριστεί για αφοσίωσή της σε νέες φόρμες και γλώσσες και για την στερεότητα της ερμηνείας της.
Ενδιαφέρεται για τα «σταυροδρόμια» : η έρευνά του εμπνέεται από τη σύγχρονη δυτική έκφραση αλλά και τα ασιατικά καλλιτεχνικά ρεύματα : το Ιαπωνικό Butoh, την όπερα του Πεκίνου, το Bunraku και τους παραδοσιακούς χορούς και θέατρο της Ινδίας.
Συνιδρυτής και συν-σκηνοθέτης μαζί με τον Tomeu Gomila για 15 χρόνια του θιάσου AuMents, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα παγκοσμίων φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία για την σκηνοθεσία, ερμηνεία αλλά και για το σύνολο του έργου τους.

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(1)

  • Σάββατο 4 Νοε.

    08:00 pm – 08:45 pm

    Το έργο: «Η γλυκιά Ingeborg, η δολοφονία των μαριονέτων»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2023 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?