FONDAZIONE CIRKO VERTIGO

FONDAZIONE CIRKO VERTIGO

“FONDAZIONE CIRKO VERTIGO”

“Compagnia Qanat”

Ιταλία (Τορίνο)


 

 • Παράσταση δρόμου
 • Για όλες τις ηλικίες

12 Νοεμβρίου Κυριακή στις 12:00 Πλατεία Αριστοτέλους
12 Νοεμβρίου Κυριακή στις 18:30 Δημοτικό Θέατρο «Άνετων»

Περίληψη

O Michelino νοσταλγεί τις παλιές εποχές και τα ταξίδια που έκανε με το τσίρκο. Στα όνειρα του πρωταγωνιστούν ιπτάμενες κορύνες, μπάλες που στριφογυρνούν και ισορροπίες στο σχοινί. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ζωντανές και να ξαναζήσει αυτές τις όμορφες και μακρινές αναμνήσεις. Θα μπορέσει άραγε;

Για το θίασο

CIRKO VERTIGO- QANAT ARTS AND ENTERTAINMENT

Το Cirko Vertigo είναι ένα διεθνές κεντρικό σημείο δημιουργίας και παραγωγής παραστάσεων και εκδηλώσεων, ένας επαγγελματικός και ερασιτεχνικός εκπαιδευτικός πόλος για τις τέχνες του τσίρκου και εστία νέων καλλιτεχνών. Από το 1999, το Cirko Vertigo δημιουργεί και διανέμει τις παραστάσεις του υπό την αιγίδα του συλλόγου του Qanat Arts and Entertainment, που είναι συχνά υπεύθυνος μεγάλων εκδηλώσεων, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.  Ο πολιτιστικός σύλλογος Qanat Arts and Entertainment δημιουργήθηκε μέσα από το καλλιτεχνικό και πολιτισμικό έργο του Paolo Stratta, ενός από τους κορυφαίους Ιταλούς performer του θεάτρου δρόμου και του σύγχρονου τσίρκου.
Το Qanat (Περσική λέξη) έχει πάρει το όνομά του από τα αρχαία υδρευτικά κανάλια των πόλεων και αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ιδέα του τσίρκου που ενώνει τους ιδρυτές : ένας υπόγειος ποταμός που ρέει για αιώνες, αναδυόμενος αναπάντεχα σε σημεία που δεν προορίζονται κανονικά για το θέατρο, αλλά για τους ανθρώπους. Συν-ιδρύτρια του project είναι η Luisella Tamietto καθώς και μια σειρά επιφανών καλλιτεχνών του χώρου όπως οι Milo Scotton, Leo Bassi και Jérôme Thomas.
Σε καλλιτεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, ο Σύλλογος εμπνέεται από την ιδέα της καλλιτεχνικής συλλογικότητας που ενσωματώνει διαφορετικές προσεγγίσεις, ανοίγεται σε ποικιλία εκφράσεων και στον επαγγελματισμό. Η Caterina Mochi Sismondi, σκηνοθέτρια και χορογράφος , είναι μέλος από το 2014. Δουλεύει με την προσωπική της διερευνητική οδό, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και πειραματισμού, λέξης και κίνησης , χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση : σύγχρονο τσίρκο, θέατρο, χορό, λογοτεχνία, εικαστικά, κλασσική και νεότερη μουσική και επιτόπου performance.

Ο καλλιτέχνης

O Michelino ή αλλιώς ο Μιχάλης Τομάζος, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1988 όπου και μεγάλωσε. Εκεί, έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο με την ομάδα θεάτρου δρόμου «Τσίρκο Μπάχαλο». Το 2012 φοίτησε στη σχολή τσίρκου της Ρώμης ‘’Scuola Romana di circo ‘’και ειδικεύτηκε στη σχοινοβασία και τα ζογκλερικά. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, το 2014 πήρε υποτροφία για τη σχολή τσίρκου του Τορίνο ‘’Scuola di Cirko Vertigo’’. Εκεί, εξέλιξε την τέχνη της σχοινοβασίας με τον δάσκαλο Arian Miluka, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον ακροβατικό τροχό (Cyr wheel). Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Milo Scotton και ο Onofrio Colucci (κλόουν του Cirque du Soleil) και έλαβε μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ τσίρκου της Ιταλίας όπως το Mirabilia, το Sul filo del circo και το Ratataplan.

Εικόνες & Βίντεο

michelino-circus-a michelino-circus-b michelino-circus-c michelino-circus-d michelino-circus-e

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

 • Κυριακή 12 Νοε.

  06:30 pm – 07:00 pm

  Το έργο: «Μichelino Circus»

 • Δευτέρα 13 Νοε.

  12:00 pm – 12:30 pm

  Το έργο: «Μichelino Circus»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2023 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?