Η ΟΜΑΔΑ ΟΥΠΣ! (Ελλάδα)

Η ΟΜΑΔΑ ΟΥΠΣ! (Ελλάδα)

“Οδύσσεια ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει”

09:30 & 11:30 Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου «Μ. Αναγνωστάκης»
19:00 Στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον»

  • κούκλες άμεσου χειρισμού, θέατρο σκιών, μαριονέτες
  • 60΄
  • 4+
  • Ομήρου
  • Στα Ελληνικά

Για το έργο

Απ’όταν ήμασταν και εμείς παιδιά πάντα μας μάγευε η ιστορία του Οδυσσέα.
Ένας ήρωας σαν “κανέναν” άλλο έξυπνος, γενναίος , αφοσιωμένος και ικανός αρχηγός.
Όπου στον γυρισμό του απ’την Τροία η απερισκεψία των συντρόφων του και η οργή των Θεών του «χάρισαν» ένα ταξίδι που μοιάζει λίγο πολύ με τις ζωές όλων μας.
Ο Όμηρος ένας ποιητής μοναδικός “πλέκει” με δεξιοτεχνία μια ιστορία διαχρονική.Ο Οδυσσέας δεν παύει να αγωνίζεται και να ελπίζει για την επιστροφή του.
Θεοί ,τέρατα και κακοτυχίες δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν απ’το να ανταμώσει και πάλι το σπίτι και τους αγαπημένους του.

Τώρα πια δεν είμαστε παιδιά και όμως το ταξίδι του Οδυσσέα ακόμα μας κάνει να συλλογιζόμαστε και να τρέμουμε στα κρυφά μπροστά στους Κύκλωπες. Γι’ αυτό επιλέξαμε να σας αφηγηθούμε την ιστορία του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, γιατί και εμείς και εσείς μπορούμε και οφείλουμε να φοβόμαστε λιγότερο όλα όσα γνωρίζουμε…

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου, σκιών και αφήγησης με ζωντανή μουσική που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο για το άγνωστο και μας μαθαίνει πως όσα τέρατα και αν συναντήσουμε στον δρόμο μας, η θέληση μας να συνεχίσουμε θα μας οδηγεί πάντα πιό πέρα από αυτά!

Εμψύχωση-μουσική-κούκλες-κατασκευές,-διασκευή κειμένου: Ο.υ.π.ς! το κουκλοθέατρο.

Λιγα λόγια για εμάς

Η οµάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο δημιουργήθηκε από την Αγγελική Γουναρίδη και τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο όταν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους!
Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το κουκλοθέατρο, τις ιστορίες και τις παραστατικές τέχνες προσπαθούν να μιλήσουν για όλα αυτά που ονειρεύονται και πιστεύουν σε µικρούς και µεγάλους. Με όχηµα το κουκλοθέατρο και σαν τρελοί οδηγοί οι 2 κουκλοπαίχτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε σχολεία, πλατείες, κοινωνικά κέντρα, θέατρα αλλά και στο µυαλό σας!!!

Για να µάθετε τι σηµαίνει ΟΥΠΣ! θα πρέπει να έρθετε σε µια παράσταση µας ή να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει…

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

  • Πέμπτη 9 Νοε.

    09:30 am – 10:30 am

    Το έργο: «Οδφςςεια, ζνα ταξίδι που ποτζ δεν τελειϊνει»

  • Πέμπτη 9 Νοε.

    11:30 am – 12:30 pm

    Το έργο: «Οδφςςεια, ζνα ταξίδι που ποτζ δεν τελειϊνει»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?