ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ

ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ

Ιστορίες του Δάσους

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
09:30 & 11:30 Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου «Μ. Αναγνωστάκης»

 • μάσκες, γαντόκουκλες, αντικείμενα, ζωντανή μουσική
 • 60’
 • 3-6
 • Ελληνική

 

Η παράσταση

Τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται στο δάσος. Στην πρώτη παρακολουθούμε ένα νεαρό ασβό που χάνεται στο δάσος και έτσι γνωρίζεται με τα άλλα ζώα…Ο μικρός ασβός νικάει τους φόβους του μέσα από τις περιπέτειές του.

Η δεύτερη ιστορία παρουσιάζει ένα σκύλο όταν ακόμη ήταν ένα ζώο του δάσους. Ο σκύλος ψάχνει να βρει ένα φίλο που να είναι δυνατός. Μετά από διάφορες συναντήσεις με άλλα ζώα καταλήγει στον άνθρωπο και έτσι πάει να ζήσει μαζί του ως πιστός του σύντροφος.

Στην τρίτη ιστορία τρεις γέροι μάγοι και ένας νεαρός μαθητευόμενος μάγος συναντιούνται στο δάσος στον ετήσιο διαγωνισμό μαγείας…Ποιος θα νικήσει ;

Η παράσταση συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές : γαντόκουκλες , μάσκες, εμψύχωση αντικειμένων..

Οι ήχοι του δάσους παίζονται «ζωντανά» από διάφορα μουσικά όργανα και ακούγονται πολλά πρωτότυπα τραγούδια από την Λίζα Μαμακούκα και την κιθάρα της.

Ερμηνεία : Ιωάννα Μαμακούκα
Μουσική-τραγούδι :Λίζα Μαμακούκα
Επεξεργασία κειμένων :Λίζα Μαμακούκα
Σκηνικό-μάσκες :Μάρθα Φωκά
Κουστούμια : Ζισλέν Ερμπερά , Λέα Κούση
Φωτογραφίες : Γιώργος Μπελεγρής

Βιογραφικά

Η Ιωάννα ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ έκανε θεατρικές σπουδές στο Παρίσι (UNIVERSITE PARIS III, CONSERVATOIRE D’ART DRAMATIQUE DE PARIS), παρακολούθησε σεμινάρια σωματικής έκφρασης, μάσκας, κλόουν, κουκλοθεάτρου, μουσικού θεάτρου κ α.

Έχει διευθύνει θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες στη Γαλλία και στην Ελλάδα ( Δήμος του Παρισιού, Σχολή Μωραϊτη, Ινστιτούτο Θεατρικών Σπουδών Α.Π.Θ ,Τμήμα Μουσικών Σπουδών Π.Α.ΜΑ.Κ).

Σε σκηνοθεσίες Δαμιανού Κωνσταντινίδη έχει παρουσιάσει πολλά έργα για παιδιά με μικτές τεχνικές : «Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου», «Έρωτας –Έρωτας» , «Ούτε εγώ ήμουν εκεί…» «Ο Κυνηγός και τα πετειναράκια» ,Μυστήριον Ξένον» , «Καροτοπάντζαρο» , «Φοβάσαι τη σκιά σου;»

Το 2016 σκηνοθετεί και παίζει την παράσταση «Ηταν και δεν ήταν» για μικρά-μικρά παιδιά.
Οι παραστάσεις της έχουν πάρει μέρος σε φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παίζονται σε θεατρικούς χώρους αλλά και σε σχολεία.

Η Λίζα ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ σπούδασε ένα χρόνο κλασσική κιθάρα και σολφέζ, βυζαντινή μουσική και παραδοσιακά κρουστά. Παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού με τους Μίρκα Γεμεντζάκη και Ευγένιο Βούλγαρη. Ίδρυσε, συνδιηύθυνε και συμμετείχε στην Μουσική Ομάδα του Γαλλικού Τμήματος ΑΠΘ στο οποίο και είναι επίκουρη καθηγήτρια.

Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου με τον Δαμιανό Κωνσταντινίδη και την Τίνα Στεφανοπούλου. Πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις της Ομάδας Αυτοσχεδιασμών της «Νέμεσης».

Έχει συνοδεύσει με κρουστά και τραγούδι πολλές μουσικές ομάδες και συμμετέχει στις παιδικές παραστάσεις της Ι.ΜΑΜΑΚΟΥΚΑ από το 2011.

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

 • Δευτέρα 6 Νοε.

  09:30 am – 10:30 am

  Το έργο: Ιστορίες Του Δάσους

 • Δευτέρα 6 Νοε.

  11:30 am – 12:30 pm

  Το έργο: Ιστορίες Του Δάσους

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2023 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?