ΛHΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟYΣΗ

ΛHΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟYΣΗ

“Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα”

A παράσταση: “Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει!”
Β παράσταση: “Ένα πουλί στην πρίζα”

 • αφήγηση με ζωντανή εικονογράφηση
 • 50’
 • 3-5 ετών

 • Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
  Ώρα: 19:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ
  Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
  Ώρες: 09:30 , 11:30 Μαθητικό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
 • Αίθουσα CR1 στο Μ2

 

Μιά μοναδική performance αφήγησης και εικονογράφησης από τη Λήδα Βαρβαρούση. Σαν ζωντανός κινηματογράφος, οι εικόνες από τα παραμύθια απλώνονται μπροστά σας. Πάνω στο χαρτί ο αγαπημένος μαρκαδοροχταποδάκης, αφήνει το μελάνι του από όπου περάσει και τραγουδάει… άριες!

Η Λήδα Βαρβαρούση συγγραφέας-εικονογράφος (visual artist-performer) κινεί τις ιστορίες της πάνω στο χαρτί. Αφηγείται ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει, σαν ζωντανός κινηματογράφος σε μεγάλες επιφάνειες πάνω στον τοίχο.Τα παραμύθια της ξαναδημιουργούνται κάθε φορά με την συμμετοχή των παιδιών.

Με το οπτικοακουστικό της πρόγραμμα “Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα”, συνεργάζεται με σχολεία, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες και δήμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βιογραφικό

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα. Διδάσκεται ζωγραφική κοντά στους εικαστικούς Ελένη Αντωνίου και Δημήτρη Μάζη και τραγούδι από την Rozzitsa Troeva. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Εικαστικών Τεχνών Βακαλό.

Έχει γράψει 17 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα από τα οποία κάποια κυκλοφορούν σε πολλές χώρες. Μέσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι η σειρά της “Τρελοδαγκωνίτσες” (συγγρ./εικον.: Λ. Βαρβαρούση), ο Τριγωνοψαρούλης (συγγρ.: Β. Ηλιόπουλος, εικον.: Λ. Βαρβαρούση) και ο Μαικ ο Φασολάκης (συγγρ.: Μ. Κυριακού, εικον.: Λ. Βαρβαρούση), που είναι Best sellers & long sellers στην Ελλάδα.

Πρώτο διεθνές βραβείο εικονογράφησης από το South East Europe Children Literature Center- Sofia Bulgaria 2006, για το βιβλίο της “Ένα Σκουλήκι με φτερά” (σειρά, “Τρελοδαγκωνίτσες”, εκδ. Παπαδόπουλος).
Εικονογραφεί το αναγνωστικό της Α΄ δημοτικού “Η γλώσσα μου” και το λεξικό της Α’ και Β’ και Γ’ δημοτικού.
Συνεργάζεται το 2009 με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα με το βιβλίο “Μια παρέα με καρδιά” (συγγρ., εικον.: Λ. Βαρβαρούση), που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ευρώπης
Δημιουργεί τη μασκότ “Ελπίδα” που διακοσμεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Ελπίδα” το 2010
Υποψήφια προτεινόμενη εικονογράφος από την ΙΒΒΥ Ελλάδος για το βραβείο Andersen 2016

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(3)

 • Δευτέρα 5 Δεκ.

  09:30 am – 10:20 am

  Το έργο: «Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει!»

 • Δευτέρα 5 Δεκ.

  11:30 am – 12:20 pm

  Το έργο: «Ένα πουλί στην πρίζα»

 • Σάββατο 10 Δεκ.

  06:00 pm – 06:50 pm

  Το έργο: «Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει!»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?