ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ REDICOLO

ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ REDICOLO

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κυριακή 12/11 – 17:00 Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου «Μ. Αναγνωστάκης»

  • Κουκλοθέατρο με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος
  • 50 λεπτά
  • 3+
  • Ματίνα Τσικριτζή
  • Στα ελληνικά

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μία ιστορία με ήρωα έναν φαντασμένο Ρομπέν των Δασών που νομίζει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του και που μέσα από τα παθήματά του διασκεδάζει και αφυπνίζει. Μία παράσταση για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά καλούνται να δώσουν τη λύση!
ΥΠΟΘΕΣΗ: Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
Παίζουν: Γιώργος Γκάλπας, Γιάννης Μόμτσιος
Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος REDICOLO
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης
Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ο κουκλοθίασος REDICOLO ιδρύθηκε το 2011 από τον Γιάννη Μόμτσιο και τη Δέσποινα Καλπενίδου και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα δημιουργεί παραστάσεις με μεγάλες χειροποίητες κούκλες και τεχνοτροπία που συνδυάζει το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο. Oι παραστάσεις είναι φτιαγμένες για να ταξιδεύουν σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ και όπου υπάρχουν παιδιά. Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και πολλές φορές η ίδια η συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!
Την περίοδο 2017-18 ταξιδεύουν τρεις παραστάσεις: ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία, ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι & Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ.
Site: www.redicolo.com

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(1)

  • Κυριακή 12 Νοε.

    05:00 pm – 05:50 pm

    Το έργο: «Ρομπεν των δασών, η αληθινή ιστορία»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?