ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ

“Το Δώρο”

Το δώρο δωρίζεται κι η αγάπη χαρίζεται

 • Παράσταση δρόμου
 • Για όλες τις ηλικίες
 • Ελληνική γλώσσα

 

Η παράσταση

«Το Δώρο» μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να …πετάει σε δήμους και φεστιβάλ. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα. Εκεί που δεν το περιμένεις τα άχρηστα γίνονται χρήσιμα! Τα άσχημα όμορφα! Ο Μάριος, η Ελένη κι ο Παύλος ανοίγουν τα φτερά τους και τα δικά μας φτερά στη φαντασία! Και μας… χαρίζουν τα δώρα που δωρίστηκαν!

Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή κουκλοθεάτρου, κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από το συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες.
Στην παράσταση παρακολουθούμε την περιπέτεια ενός ρακοσυλλέκτη που προσπαθεί με κάθε μέσο να προσφέρει στο παιδί του το δώρο που του υποσχέθηκε. Με τη βοήθεια μιας φίλης του θα αναζητήσει λύση στον κόσμο των «άχρηστων» υλικών. Τα παλιά αντικείμενα θα ζωντανέψουν και στη συνέχεια θα μεταμορφωθούν σε ζώα, σε ανθρώπους και σ’ ό,τι περνά από τη φαντασία μας. Θα κατορθώσει άραγε να δώσει το πολυπόθητο δώρο στην κόρη του; Να τηρήσει την υπόσχεση που της έδωσε; Ποια είναι η πραγματική αξία του δώρου; Το δώρο δωρίζεται; Και μέσα σ’ όλα αυτά τι ρόλο παίζει η αγάπη; Δίνεται χάρισμα;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Koldo Vío. Δραματουργική επεξεργασία: Πολυξένη Σπυροπούλου Παίζουν: Ελένη Γιαννούση, Μάριος Μεβουλιώτης. Μουσικός: Παύλος Μέτσιος

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ – 55 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με περισσότερα από 50 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο θεατρικό και ευρύτερα πολιτιστικό οργανισμό στη χώρα μας. Με 5 χειμερινές σκηνές (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Φουαγιέ ΕΜΣ, Βασιλικό Θέατρο, Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο), 2 υπαίθρια θέατρα (Θέατρο Δάσους και Θέατρο Γης), λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού από το 1961.

Η Παιδική Σκηνή και η Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ παρουσιάζουν σε ετήσια βάση υψηλής αισθητικής παραστάσεις για παιδιά και νέους. Το ΚΘΒΕ προσφέρει, επίσης, Εκπαιδευτικά Προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ παρέχει δωρεάν πλήρη θεατρική παιδεία και αποτελεί φυτώριο για νέους ηθοποιούς, από το 1973.

Επίσης, το ΚΘΒΕ, ανταποκρινόμενο στον κοινωνικό του ρόλο, πραγματοποιεί δράσεις που προσφέρονται δωρεάν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες: παρουσίαση παραστάσεων σε φυλακές και σε Εσπερινά Λύκεια, υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, τη UNICEF, την ΜΚΟ Άρσις, τους «Γιατρούς του κόσμου» κ.ά.

Τέλος, ως μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, το ΚΘΒΕ έχει ισχυρή διεθνή παρουσία και συμμετοχή σε φεστιβάλ και συμπαραγωγές με κορυφαία θέατρα του εξωτερικού.

Εικόνες & Βίντεο

kratiko-theatro

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(1)

 • Σάββατο 3 Δεκ.

  11:15 am – 12:15 pm

  THESSPUPPET – STREET
  Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας
  Κουκλοθέατρο & θέατρο δρόμο.
  Το έργο: «Το Δώρο»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?