ΕΥΗ ΧΑΤΖΗΜΗΤΑΚΟΥ «ΚΟΡΕΣΜΕΡΙΚΛΕ»

ΕΥΗ ΧΑΤΖΗΜΗΤΑΚΟΥ «ΚΟΡΕΣΜΕΡΙΚΛΕ»

“Η Μαρούλα”

 • 50’ λεπτά
 • από 4 χρονών και πάνω
 • αφηγηματικό θέατρο, κουκλοθέατρο, σωματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική.

 • Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
 • 18:00 Οικογενειακό κοινό – Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ
 • Αίθουσα CR1 στο Μ2

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μαρούλα, ένα όμορφο κορίτσι, η κόρη του Ήλιου, είναι ταμένη ν΄αφήσει τη μάνα της στην αρχή της εφηβείας της. Όμως το κορίτσι μακριά από τη μάνα υποφέρει και ξεκινά ένα ταξίδι επιστροφής κοντά της. Ένα δένδρο θα γίνει ο θρόνος της δύναμης της, βοηθοί της πιστοί τα ζώα και εμπόδια οι κακές Λάμιες .Πως θα τα καταφέρει να γλυτώσει και να φτάσει στην αγκαλιά της μάνας της;
«Η Μαρούλα», ένα από τα μοναδικά λαϊκά παραμύθια με περιγραφή συναισθημάτων με θέμα το ταμένο παιδί και την σχέση του με την άκληρη μάνα, την θλίψη και την απώλεια από την απομάκρυνση, την ενδυνάμωση του παιδιού μέσα από τον δρόμο του γυρισμού σε αυτήν.
https://www.youtube.com/watch?v=fbbHOp9IDgU&feature=youtu.be

Συντελεστές της παράστασης

Ερμηνεία, σκηνοθεσία:Εύη Χατζημητάκου Σκηνικά αντικείμενα και φιγούρες: Μαρία Μιχαηλίδου Μουσική επιμέλεια με κρουστά, ταμπουρά και φλάουτο: Στεφανομάριο Γαζίλας Σχεδιασμοί φώτα στα σκηνικά αντικείμενα: Κoldo Vio Κατασκευές φωτισμού: Λουκάς Κραστάνας

Ο Θίασος:

Η ομάδα Κόρες Μερικλέ/koresmerikle , «μάτια χάντρες/που τα διαπερνά το φώς της ψυχής » (μερικλέ σημαίνει χάντρες στα τσιγγάνικα), είναι μια ομάδα σωματικού θεάτρου και κουκλοθεάτρου που σχηματίστηκε το 1996 στην Αθήνα από την Εύη Χατζημητάκου και την κουκλοποιό Εύα Χειλαδάκη. Από τότε η Εύα και η Εύη κατασκευάσανε μαζί πολλές εικόνες με κούκλες, κυρίως αρθρωτές πάνινες με άμεσο χειρισμό. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις κουκλοθεάτρου, σωματικού θεάτρου και μιμικής, δράσεις/performances, συνεργαζόμενη κυρίως με εικαστικούς και μουσικούς, συγγραφείς, φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς, τοπικά Φεστιβάλ.

Ο Στεφανομάριο Φραντσέσκο Γαζίλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Ξεκίνησε τις σπουδές του (10 ετών) στα κλασικά κρουστά και Drums με καθηγητή τον Σταύρο Ρέντη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς. Συνεχίζει πλέον στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Αλέξανδρο Iωάννου (τάξη διπλώματος). Είναι μέλος του μουσικού σχήματος “Elevation Trio”.

Εικόνες & Βίντεο

evi-hatzimitakou-a evi-hatzimitakou-b

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(1)

 • Σάββατο 3 Δεκ.

  07:00 pm – 07:50 pm

  Το έργο: «Η Μαρούλα»

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?