Έκθεση–εργαστηρίου «Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών»

Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής 

Από 1η έως 9 Οκτωβρίου

  • Ομάδα εμψυχωτών: Pep Beltrán y Petrina Vasou
  • Για σχολικό κοινό: όλες οι ηλικίες (Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο) σε ομάδες ως 25 ατόμων
  • Διάρκεια: 60 λεπτά κάθε ξενάγηση και εργαστήρι
  • Από τις 8:30 έως τις 13:00 για σχολικές επισκέψεις

Από 16:00 έως 18:00 για το κοινό.

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των πολιτισμών

Το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των πολιτισμών’’ είναι μια δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Ισπανο-ελληνικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης και του Ισπανικού συλλόγου ‘’Σοβίντ/σύλλογος για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη”, (Sovint,Cultura y Desarrollo) με έδρα την Βαλένθια με την υποστήριξη της Κοιν.Σ.Επ. Συν-κοινώ και χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ και του Ινστιτούτου Cervantes της Αθήνας.

Το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’, έχει ως σκοπό του, την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα πολυπολιτισμικότητας. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τον «άλλο» προκειμένου να βρούμε (ή και να δημιουργήσουμε) γέφυρες αλληλοκατανόησης μεταξύ των πολιτισμών.

Σ’ έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός (με οθόνες αφής ), αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του χαμένου συναισθήματος μέσα από την επαφή μας με το αυθεντικό αντικείμενο.

Αυτό που προτείνουμε είναι να μάθουμε μέσα από το αισθητηριακό και το συναισθηματικό βίωμα. Το περιπλανώμενο μουσείο μας, διαθέτει πάνω από 1000 αντικείμενα από όλο τον κόσμο τα οποία κατανέμονται σε διάφορες εκθέσεις ή και εργαστήρια.

Το κάθε έκθεμα δεν είναι ένα απλό αντικείμενο. Είναι ένας λόγος να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να κινήσουμε την περιέργεια τους, να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητα τους.

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της πρότασης μας είναι η προσβασιμότητα.

Προσβασιμότητα χώρου: εμείς είμαστε αυτοί που πηγαίνουμε στα σχολεία και στα διάφορα κέντρα πολιτισμού, και παρέχουμε τις «μουσειακές αίθουσες» στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του μουσείου είναι η προσβασιμότητα σωμάτων: το μουσείο μας δεν έχει προθήκες. Τα αντικείμενα είναι προσιτά. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων μπορούμε να τα αγγίξουμε και να αλληλεπιδράσουμε με αυτά με όλες μας τις αισθήσεις.

Το περιεχόμενο και ο τρόπος λειτουργίας του μουσείου είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και να γίνει προσιτό σε διαφορετικά προγράμματα εκπαίδευσης και γενικά σε διαφορετικές διανοητικές και λειτουργικές δυνατότητες.

Μαζί με την έκθεση επίσης προσφέρουμε εργαστήρια σχετικά με το θέμα που παρουσιάζεται, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα

https://sovint.org/

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?