“Το δάγκωμα του σκύλου”

Δημοτικό Πάρκο – Κήπος

Κυριακή 2/10 στις 12:00 

  • Παράσταση δρόμου με κουκλοθέατρο, παντομίμα και τσίρκο
  • Για όλες τις ηλικίες από 5 ετών
  • Ελληνικά
  • Διάρκεια: 45 λεπτά

“Το Δάγκωμα του σκύλου” είναι μια έρευνα που προσπαθεί να φέρει κοντά το θέατρο δρόμου και τη φιλοσοφία. Με βάση τη ζωή και τα κείμενα του φιλοσόφου Διογένη, θα ξεκινήσουμε μια εξερεύνηση του τρόπου δραματοποίησης των φιλοσοφικών εννοιών μέσα από το θέατρο, τις μαριονέτες και τα στοιχεία του τσίρκου

Στους δρόμους της Αθήνας περιπλανιέται ένας ξυπόλυτος άνθρωπος με ένα ραβδί και ένα πιάτο στο χέρι, παρεμβαίνοντας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Θα μπορούσε να είναι ένας ερημίτης ή ένας προφήτης ή ένας τρελός ή ακόμη και ένας κλόουν. Είναι όλα αυτά και κάτι ακόμα: είναι ο Διογένης της Σινώπης.
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και την πρακτική του φιλοσόφου, τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο. Πρόκειται για μια παράσταση λαϊκού θεάτρου προορισμένη να παιχτεί σε δημόσιους χώρους. Ο τόσο επίκαιρος Διογένης επιστρέφει στους ίδιους δρόμους, με την βοήθεια των μέσων του θεάτρου, κουκλοθέατρου και του τσίρκου βασικά ερωτήματα που πιθανώς ο ίδιος, αν ζούσε, θα συνέχιζε να διατυπώνει περιπλανώμενος στις πλατείες της Αττικής.

Σκηνοθέτης: Byron Skouris & Camilla Bombardini

Βοηθός Σκηνοθέτη, Χορογραφία: Camilla Bombardini

Δραματουργία, Κοστούμια, Σκηνικά και ηθοποιός: Byron Skouris

Η ομάδα

Οι Dromocósmicas είναι ένας θίασος που δημιουργήθηκε το 2010 από τους Byron Skouris και Camila Bombardini. Το όνομα συμβολίζει τον πλανόδιο χαρακτήρα της ομάδας, η οποία επιδιώκει να φέρει το κοινό σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου, ως μία ζωντανή περιπέτεια. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε διαρκή έρευνα. Μέσω της αναζήτησης αυτής, η ομάδα επιδιώκει να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας συνδυάζοντας την τέχνη των κλόουν , την Commedia dell’arte, στοιχεία από το τσίρκο και τις πολιτιστικές παραδόσεις διαφόρων περιοχών. Κατά τη διάρκεια τη περιοδείας τους, παρουσιάζουν τις δουλειές τους σε φεστιβάλ , σχολεία, θέατρα, κοινωνικά project και πλατείες και πραγματοποιούν βιωματικά σεμινάρια σχετικά με το θέατρο και το τσίρκο για παιδιά και ενήλικες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Από το 2013 έδρα της ομάδας είναι η Θεσσαλονίκη. Παρ’ όλα αυτά, οι Dromocósmicas πραγματοποιούν περιοδείες σε πόλεις, νησιά, χωριά και ευρύτερες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια περιοδεύουν με τις παραστάσεις “Vagor & Bellavita” και “MUAMBA” για τις οποίες διακρίθηκαν με τα παρακάτω βραβεία:
-Prêmio Estação Cultural , Βραζιλία, 2017
-Prêmio Arte Paraná, Βραζιλία, 2017
-Prêmio Elisabete Anderle, Βραζιλία, 2017
-Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους της 80ης ΔΕΘ-HELEXPO 2015, Ελλάδα
-Prêmio FUNARTE artes na tua 2013(Κρατικό Βραβείο για τις Τέχνες του Δρόμου)
-Edital do Centro Cultural Banco de Nordeste do Brasil-Arte retirante 2012(Βραβείο για την περιπλανώμενη Τέχνη, Βραζιλία).

https://dromocosmicas.com/el/

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?