ANTONELLA D’ASCENZI

“HILAR”

Συνεδριακό Κέντρο
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 11:00 για σχολικό κοινό
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 18:30 για γενικό κοινό

Διάρκεια 50 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες από 7 χρονών
Παράσταση με θέατρο αντικείμενα, κίνηση και χορός
Χωρίς λόγια
https://www.youtube.com/watch?v=H5l6S_KtMyA

Αυτό το έργο μας μιλά για τη δύναμη της σχέσης, μεταξύ σωμάτων, εικόνων και αντικειμένων. Μια σχέση που αναπτύσσεται από την απόσταση των νημάτων, μια σχέση που ενώνεται χωρίς να ενταχθεί ποτέ. Πώς να νιώσετε το άλλο σώμα σε αυτήν την απόσταση.
Πώς να αντιληφθώ τον κόσμο που ξεδιπλώνεται στο βάθος και που δεν μπορώ να αγγίξω.
Τα νήματα προβάλλουν το βλέμμα μας και τα συναισθήματά μας προς τα έξω σαν μια αόρατη σύνδεση μεταξύ όλων οσα συμβαίνουν.
HILAR χορογραφία για διερμηνείς δέρματος και νήματος.
Λέει όλες τις ιστορίες που ξετυλίγονται σαν νήμα: ένα κοπάδι πουλιών που πετούν, οι γραμμές ενός χεριού, το πινέλο ενός καλλιτέχνη, η πένα κάποιου που γράφει όπως παλαιά.
Ένας χορευτής μπαίνει και τραβάει μια γραμμή που δημιουργεί ένα σχήμα που μεταμορφώνεται σε φιγούρα και κινείται στο χώρο για να βρεις μια ιστορία.
Η εικόνα τρέχει στο πάτωμα, στους τοίχους, επάνω της και τελικά απελευθερώνεται ευτυχισμένη, ζωντανή. Στέκεται ανάμεσα σε αυτά τα νήματα, τα ακούει, τα αφήνει να χαλαρώσουν. Παρατηρούμε πώς όλα γεννιούνται αργά και ζούμε μαζί της το ταξίδι των εικόνων που περιστρέφουν ιστορίες, χορεύουν και αναπνέουν.

HILAR, είναι ένα κομμάτι που καλύπτει την ιδέα να δώσουμε γραμμές και σχήματα στη σχέση. Το έργο θα εξερευνήσει παιχνίδια και εφευρέσεις. Εικόνες που γίνουν μικρές συσκευές, ειρωνικές, σουρεαλιστικές, ποιητικές.
Αυτό το έργο κινείται μέσα από τα νήματα, περπατά πάνω από αυτήν την εύθραυστη γραμμή που διασχίζει το χώρο και το χρόνο μέχρι να φτάσει στο φανταστικό ταξίδι μιας γυναίκας που βρίσκει μια μαριονέτα η οποία θα μπει στην ιστορία με το σώμα της από ξύλο και χορδή.
Η τελευταία ιστορία που διηγείται δύο σώματα χωρισμένα με νήματα θα αναζητήσουν διάλογο και σύνδεση.
Συναντιούνται για να μην χαθούνε.

Δημιουργία, κατασκευή της μαριονέτας και εκτέλεση: Antonella D’Ascenzi. Δημιουργία και κατασκευή της μαριονέτας: Antonella D’Ascenzi και Jordi Bertran. Video maping: Guillem Muñoz. Φωτισμός: Elena Piscitilli. Σκηνικά: Όσκαρ Γκονζάλες. Κοστούμια: Cristina Robledillo. Μουσική: Adrián Berenguer

Antonella D’Ascenzi (Ιταλία), ερμηνεύτρια, δημιουργός και δασκάλα χορού και θεάτρου, ξεκινά την καλλιτεχνική καριέρα της το 1995. Το 1999 ίδρυσε “Residui Teatro” στη Ρώμη, όπου εργάζεται μέχρι το 2009. Το 2005 αποφοίτησε στις Επικοινωνιακές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο La Sapienza στη Ρώμη με διατριβή με θέμα “Video art, χώρος και απόδοση”. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Το έργο της Antonella D’Ascenzi βασίζεται στην ιδέα-σύνδεση μεταξύ των σκηνικών στοιχειών: χορός και θέατρο, τα αντικείμενα και η εικόνα, σώμα και χώρο, οι θεατές και η σκηνή. Κάθε σύνδεση δημιουργεί ένα μηχανισμό, το οποίο συγκεντρώνει με μοναδικό τρόπο, βλέμματα, τοποθεσίες, αντιλήψεις και αισθήσεις του εδώ και τώρα.
Από το 2010 έχει δημιουργήσει έργα και παραστάσεις για οικογενειακό κοινό και για ενήλικες με μια ποιητική που τρέφεται από διαλόγους και παιχνίδια, αναλαμβάνοντας το ρίσκο και αναζητώντας τους τυχαίους μηχανισμούς της δημιουργίας ως πρόσχημα για το θεατρικό αποτέλεσμα.

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?