«Ιστορίες από το Γατουχάν: Ίδια έχουμε μαμά»

Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Πέμπτη 6/10  στις 09:00 & 11:00, πρωινές παραστάσεις για  Δημοτικά Σχολεία

Πέμπτη 6/10  στις 19:00  για γενικό κοινό

  • Παράσταση με ηθοποιούς και μαριονέτες
  • Από 4 ετών
  • Ελληνικά
  • Διάρκεια: 60 λεπτά

«Ιστορίες από το Γατουχάν: Ίδια έχουμε μαμά» μια παραγωγή του Εργαστηρίου Έρευνας Παραστατικών Τεχνών (L.R.P.A – Laboratory of Research οf Performing Arts).

Η πρώτη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” -Πρόγραμμα 2022- του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που βασίζεται στο –διασκευασμένο για τους σκοπούς της παράστασης– παραμύθι της Στέλλας Μιχαηλίδου Ιστορίες από το Γατουχάν: Ίδια έχουμε μαμά (εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2021).

Η παράσταση φωτίζει μέσα από τα μάτια των παιδιών, με έναν πολύ ουσιαστικό, τρυφερό και ταυτόχρονα παιγνιώδη τρόπο, πλευρές του προσφυγικού θέματος. Εκεί όπου οι ενήλικες γάτες βλέπουν μόνο προβλήματα, οι μικρές αναγνωρίζουν πλούτο και μοναδικά δώρα. Μια ιστορία που ενώνει το χθες με το σήμερα, εστιάζοντας στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, των πραγματικών προβλημάτων, των προκαταλήψεων που υπάρχουν, αλλά και στην αξία καθώς και την πολυτιμότητα του μοναδικού Άλλου. Οι ήρωες από παραμύθια Ανατολής και Δύσης διατρέχουν σαν φωτεινός ιστός το έργο, ενώνοντας όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από εθνικές, πολιτιστικές, φυλετικές, θρησκευτικές και κάθε είδους διαφορές.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Koldo Vio Συγγραφέας, διασκευή κειμένου: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σχεδιασμός διαδραστικού μέρους & θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος: Μάρθα Κατσαρίδου

Σκηνικά, κούκλες: Μαρία Μανάση και ομάδα Μαρμίτα. Εικαστικές κατασκευές: Βασίλης Αλεξάνδρου και Χάρης Χιλίτσης. Μουσική σύνθεση, μουσικός επί σκηνής: Αχιλλέας Μεσάικος

Ηθοποιοί: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Παναγιώτης Γκιζώτης

Υπεύθυνος παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας

https://almakalma.net/

https://drive.google.com/file/d/1ImCdAj97PtDnnrVpFynpVbqrx6cE7mJu/view?usp=sharing

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?