Ο Φάσουλής

25 Ιουνιου στις 19:00

Κουκλοθέατρο – Γαντόκουκλα

Διάρκεια: 30’
Για όλες τις ηλικίες

Ελληνικά

Μία παράσταση παραδοσιακού κουκλοθεάτρου , που μιλά τη πανανθρώπινη γλώσσα του ρυθμού , της μουσικής και  της ανίκητης χαράς για παιχνίδι . Την πανανθρώπινη γλώσσα του κουκλοθεάτρου.

Ο Φασουλής και η προαιώνια μάχη του με την ησυχία και την τάξη , έρχεται  από τα βάθη του χρόνου πιο επίκαιρος από πότε. ‘Έρχεται στην σκηνή για να ξυπνήσει το άτακτο πνεύμα του παιδιού που κρύβεται μέσα μας , και μέσα από το γέλιο να μας εξημερώσει .

Στην μικρή του σκηνή  – στο Καστράκι του – θα φυτρώσει αναπάντεχα ενα λουλούδι. Ένα πλάσμα άγριο και όμορφο . Σάν την ζωή . Και ο Φασουλής που αγαπά την ζωή πολύ – θα αγαπήσει και το λουλούδι – μέχρι τελικής πτώσης .

Πάντα έτοιμος για τραγούδι , για περιπέτεια και με την καρδιά του  μονίμως να σκιρτά από έρωτα για την αγαπημένη του  , ξεπερνάει με αδιαπραγμάτευτο κέφι κάθε εμπόδιο που τον χωρίζει από την ξέφρενη χαρά της ζωής .

Η παράσταση είναι κατάλληλη και για εξωτερικό χώρο .

Διάρκεια παράστασής 30 λεπτά .

Η  Μαρμίτα  δημιουργήθηκε το 2016  από τις Αρχοντούλα Μήτσιου ,  Μάρω  Μανάση , Στέλλα Σακελλαρίου  ,  με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες τους , με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση .

Έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης , τη μουσική , το θέατρο , τις εικαστικές τέχνες , την έρευνα . Έχοντας κοινή την πρόκληση της μητρότητας . Έχοντας από κοινού στραμμένο το βλέμμα στα κοινωνικά  και περιβαλλοντικά προβλήματα  . Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων  και γνώσεων . Από αυτήν την φαρέτρα με όχημα και συνδετικό κρίκο την τέχνη  του κουκλοθεάτρου  ξεπήδησε η Μαρμίτα . Στη Μαρμίτα λοιπόν μαγειρεύουμε  Κουκλοθέατρο , θεατροπαιδαγωκές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε Θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.

Με τις παραστάσεις της η Μαρμίτα έχει  ταξιδέψει σε σχολεία, χωριά και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με δήμους και εκπαιδευτικούς φορείς. Το Μάρτιο του 2017 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα το νερό. Το 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της ομάδας με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, όπου για 2 σεζόν υποδεχτήκαμε εκατοντάδες παιδιά από δημοτικά και γυμνάσια εντός αλλά και εκτός δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Μαρμίτα έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ κουκλοθεάτρου ανά την Ελλάδα (Εlephantastico του Δήμου Θεσσαλονίκης , 4ο Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Δήμου Λάρισας , Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου της Καλαμάτας ,  Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου  Κηπουριού  Γρεβενών, 6 Μέρες Κουκλοθέατρο στην Εύβοια, Θέρμης δρώμενα του Δήμου Θέρμης, VovousaFestival του Δήμου Ζαγορίου κ.α )

Η Μαρμίταείναι κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Βερτίσκος –Μαζέματα  που ασχολείται από το 2015 με την κοινωνική  ,πολιτιστική  και οικονομική αναβάθμιση του μικρού ορεινού χωριού Βερτίσκος,  μέσα από την ενδυνάμωση των ντόπιων παραγωγών , τη δημιουργία τοπικού πολιτισμικού έργου και την οργάνωση παιδαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με οικολογικό και συμβιωτικό περιεχόμενο .

Παραστάσεις

«Απόνερα, 6 ταξίδια με λίγο νερό», « Τα Παραμυθαλήθια , Αλία»

« Ο Φασουλής »

Το αρχέγονο πρότυπο του αδάμαστου παιδιού – που φωλιάζει μέσα σε κάθε άνθρωπο,κάθε ηλικίας , βρίσκει στο πρόσωπο και την φωνή των Φασουλήδων του κόσμου , την θέση του. Μία θέση που οφείλουμε να την διαφυλάξουμε , σαν παράδοση του είδους μας , σαν πολύτιμο δώρο των προγόνων μας .
Παράσταση κουκλοθεάτρου  βασισμένη στην παραδοσιακή φόρμα των Φασουλήδων.

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?