«Ο μισοκοκοράκος»

25 & 26 Ιουνίου στις 18:00

Τεχνική: κουκλοθέατρο με μαρότες

Διάρκεια: 50’

Ηλικίες: 3-8

Γλώσσα: Ελληνική

Το παραμύθι «ο μισοκοκοράκος» αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς. Αντίθετα, ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του…

Η ιστορία «ο μισοκοκοράκος» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Φίλιππος Φέρτης

Ο θίασος

 «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ»

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί  από το 1999 ως Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του παραγωγές και φιλοξενεί παραστάσεις άλλων κουκλοθεατρικών θιάσων, καθιερώνοντας έτσι μια μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου στο κέντρο  της Αθήνας.

Στο χώρο του εργαστηρίου, οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά. Επίσης λειτουργεί μόνιμη έκθεση θεατρικής κούκλας. Περιοδεύει επίσης σε όλη την Ελλάδα με παραστάσεις & εκπαιδευτικά προγράμματα.

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?