Ο Κύκλος με την Κούκλα

26 Ιουνιου στις 12:00

Κουκλοθέατρο – παράσταση με γιγαντόκουκλες

Διάρκεια: 45’
Για όλες τις ηλικίες

Ελληνικά

Βασισμένο  στο κλασικό αριστούργημα «Ο κύκλος με την κιμωλία», το έργο φέρνει, με απλότητα και ευαισθησία, τα σημαντικά ζητήματα της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών. Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο φτωχότερο κορίτσι, η Πάκα, τη βρίσκει, την φτιάχνει και την κάνει δική της. Όμως, η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω! Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κουκλών και ηθοποιών, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουμε τη «σολομώντεια λύση».

Συγγραφέας: Αλφόνσο Σάστρε

Σκηνοθεσία, Πρωτότυπη μουσική, Κατασκευές, Εμψύχωση: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

Θέατρο Κούκλας Redicolo

Το Θέατρο Κούκλας Redicolo δημιουργεί από το 2011 παραστάσεις σύγχρονου κουκλοθεάτρου που συνδυάζουν την παιδαγωγική δύναμη της κούκλας με την καλλιτεχνική της αξία σαν θεατρικό εργαλείο. Είμαστε μία από τις πιο δραστήριες ομάδες κουκλοθεάτρου στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας γύρω στις 100 παραστάσεις κάθε χρόνο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις παραστάσεις μας, είναι χαρακτηριστικές οι κούκλες σε ανθρώπινο ή μεγαλύτερο μέγεθος, που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους επι σκηνής. Οι κουκλοπαίκτες είναι ορατοί στο κοινό και συμμετέχουν στην παράσταση ως μουσικοί ή αφηγητές. Οι κούκλες κινούνται ελεύθερα στη σκηνή, αλληλεπιδρούν με τους κουκλοπαίκτες και προσκαλούν τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη θεατρική διαδικασία.

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?