THEATRO DE LA PLAZA (Βραζιλία)

THEATRO DE LA PLAZA (Βραζιλία)

Ιστορίες από Σκουπίδια

Παραμύθι βασισμένο στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη.
09:30 & 11:30 Στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον»
19:00 Στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον»

 • Κουκλοθέατρο με αντικείμενα
 • 60’
 • από 5 ετών και πάνω
 • Δίχως λόγια (Σε ανύπαρκτη φανταστική γλώσσα)

ΤΟ ΕΡΓΟ

“Ιστορίες από Σκουπίδια”
Η σκηνή είναι γεμάτη από διάσπαρτα απορρίμματα. Κανένας δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι τα απορρίμματα θα γίνουν ένα όμορφο τοπίο, στο οποίο θα μας παρουσιαστεί μια ιστορία που αναμιγνύεται η αγάπη, το χιούμορ και η ποίηση. Ο ηθοποιός, σαν αληθινός μάγος, μετατρέπει με τέχνη κάθε σκουπίδι σε όμορφο βουκολικό τοπίο, αλλά παρόλα αυτά, η ανθρώπινη αδιαφορία θα το μετατρέψει πάλι σε σκουπίδι.

Αυτή η παράσταση είναι ένα απίστευτο παράδειγμα επαναχρησιμοποίησης των «σκουπιδιών» μιας μεγάλης πόλης. Βλέπουμε την ζωή ενός σκουπιδιάρη. Την αυγή μιας ημέρας, καθώς ψάχνει στα σκουπίδια βρίσκει ένα παλαιό ραδιόφωνο, ίσως αυτό που δώρισε, στο μακρινό παρελθόν, στην αγαπημένη του. Έτσι, το άτομο βουτά στις μνήμες του και με την απίστευτη μαεστρία μετατρέπει, μπροστά από τα μάτια του κοινού, ολόκληρο το σωρό των σκουπιδιών σε ένα όμορφο τοπίο!

Ο ηθοποιός, με απλό και προσιτό τρόπο, παρουσιάζει διαφορετικές σημαντικές πλευρές της ανθρώπινης συμπεριφοράς μιλώντας για τους θησαυρούς που πετάμε καθώς τους θεωρούμε σκουπίδια. Μία παράσταση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την αγάπη και… τα «σκουπίδια».

Ο ΘΙΑΣΟΣ

Το Teatro de la Plaza ιδρύθηκε το 1983 στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, με ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε φολκλορικές ιστορίες. Έκανε περιοδείες σε όλη τη χώρα μέχρι το 1986, όπου τα μέλη του εισχώρησαν στο «Grupo de Titiriteros del Teatro San Martín», και συνεργάστηκαν με την ομάδα που κατεύθυνε ο μεγάλος δάσκαλος Ariel Bufano μέχρι το 1991. Η ομάδα, έκανε διάφορες παραστάσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές και συνδυάζοντας υποκριτική, γαντόκουκλες, μαύρο θέατρο, σκιές και άλλες τεχνικές, ειδικευόμενη στην εμψύχωση αντικειμένων. Το 2000, η ομάδα μετακόμισε στο São Paulo της Βραζιλίας, και από τότε αντιπροσωπεύει τη Βραζιλία σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας.

Κουκλοπαίκτης: Hector Lopez Girondo

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(3)

 • Τρίτη 7 Νοε.

  07:00 pm – 08:00 pm

  Το έργο: «Ιστορίες από Σκουπίδια»

 • Τετάρτη 8 Νοε.

  09:30 am – 10:30 am

  Το έργο: «Ιστορίες από Σκουπίδια»

 • Τετάρτη 8 Νοε.

  11:00 am – 12:00 pm

  Το έργο: «Ιστορίες από Σκουπίδια»

ThessPuppet 2017

«THESSPUPPET FESTIVAL ‘17», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης.

Για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη: 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!
75 παραστάσεις από 19 βραβευμένους θιάσους με 19 διαφορετικά έργα, που προέρχονται από 9 διαφορετικές χώρες.
Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.
Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 4 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 14 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, 1 διημερίδα για εκπαιδευτικούς για το «Κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση» και 1 έκθεση για το κουκλοθέατρο στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Το “VERIA PUPPET FESTIVAL 2017”: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας με αυτόνομη ταυτότητα από 1 ως 5 Νοεμβρίου στο Χώρο Τεχνών του δήμου Βέροιας, Οργάνωση ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας.

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, «THESSPUPPET FESTIVAL 2017», στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στα χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

Σημερινά Έργα

No upcoming events for today

10 Επόμενα Έργα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

©2018 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?