Ομάδα Κουκλοθέατρου Μαρμίτα

Ομάδα Κουκλοθέατρου Μαρμίτα

«ΑΠόΝΕΡΑ, 6 ταξίδια με λίγο νερό»

Παράσταση στα διαμερίσματα της Βέροιας
Ημερομηνίες 19 & 20 Οκτωβρίου

  • Αντικείμενα, κούκλα άμεσου χειρισμού, θέατρο σκιών
  • 45 λεπτά
  • 5+
  • Ελληνικά
  • 120
  • Χώρο με ήπια συσκότιση
Η παράσταση

Το νερό κυλάει, ρέει, τρέχει, ξεδιψάει, ομορφαίνει, καθαρίζει…το νερό στάζει, λερώνεται, μολύνεται, δηλητηριάζεται… Δεν υπάρχει ζωή χωρίς νερό, το νερό είναι ζωή, το νερό τελειώνει. Γιατί; Ποιανού είναι το νερό; Από που έρχεται; Πόσο νερό έχει μείνει; Φτάνει για όλους; Τι φταίει που τελειώνει το καθαρό νερό; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς νερό;
Αυτές και άλλες ερωτήσεις έρχεται να θέσει με ιστορίες από όλο τον κόσμο και με όχημα την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου σκιών, επιχειρούμε ένα ταξίδι σ έναν κόσμο που διψάει για καθαρό νερό, για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα.

Η Ομάδα

Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση . Στη Μαρμίτα λοιπόν μαγειρεύουμε Κουκλοθέατρο, θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές, φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Η Μαρμίτα είναι κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Βερτίσκος-Μαζέματα”.
Η ομάδα αποτελείτε από τις Αρχοντούλα Μήτσιου , Μαρία Μανάση , Στέλλα Σακελλαρίου

Η Μαρμίτα

Η Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου , Μαρία Μανάση , Στέλλα Σακελλαρίου , με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
‘Εχοντας σαν κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης , τη μουσική , το Θέατρο , τις εικαστικές τέχνες , την έρευνα . Έχοντας κοινή την πρόκληση της μητρότητας. ΄Εχοντας από κοινού στραμμένο το βλέμμα στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα . Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων και γνώσεων . Από αυτήν την φαρέτρα με όχημα και συνδετικό κρίκο την τέχνη του κουκλοθεάτρου ξεπήδησε η Μαρμίτα. Στη Μαρμίτα λοιπόν μαγειρεύουμε Κουκλοθέατρο , θεατροπαιδαγωκές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε Θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.
Με την παράσταση «Απόνερα, 6 ταξίδια με λίγο νερό» η Μαρμίτα έχει ταξιδέψει σε σχολεία, χωριά και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με δήμους και εκπαιδευτικούς φορείς. Το Μάρτιο του 2017 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα το νερό. Έχει πάρει μέρος στα φεστιβάλ κουκλοθεάτρου των δήμων Θεσσαλονίκης ( Elephantastico ), Λάρισας ( 40 φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Δήμου Λάρισας) Καλαμάτας ( 20 Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας ) και στο Παιδικό φεστιβάλ Κηπουριού.
Η Μαρμίτα ειναι κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Βερτίσκος –Μαζέματα που ασχολείται απο το 2015 με την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση του μικρού ορεινού χωριού Βερτίσκος, μέσα από την ενδυνάμωση των ντόπιων παραγωγών, τη δημιουργία τοπικού πολιτισμικού έργου και την οργάνωση παιδαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με οικολογικό και συμβιωτικό περιεχόμενο.

ΑΠόΝΕΡΑ, 6 ταξίδια με λίγο νερό

Το νερό κυλάει, ρέει, τρέχει, ξεδιψάει, ομορφαίνει, καθαρίζει…το νερό στάζει, λερώνεται, μολύνεται, δηλητηριάζεται… Δεν υπάρχει ζωή χωρίς νερό, το νερό είναι ζωή, το νερό τελειώνει. Γιατί; Ποιανού είναι το νερό; Από που έρχεται; Πόσο νερό έχει μείνει; Φτάνει για όλους; Τι φταίει που τελειώνει το καθαρό νερό; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς νερό;
Αυτές και άλλες ερωτήσεις έρχεται να θέσει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «ΑΠόΝΕΡΑ, 6 ταξίδια με λίγο νερό » .
Στριμώξαμε στην βαλίτσα μας ερωτήσεις και ιστορίες από όλο τον κόσμο και με όχημα την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου σκιών, επιχειρούμε ένα ταξίδι σ έναν κόσμο που διψάει για καθαρό νερό, για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα. Με αληθινές ιστορίες νερού απ’ όλο τον κόσμο, με ήρωες συνομήλικα παιδιά, αποσκοπούμε στο να καταφανούν τρόποι και πιθανές λύσεις στο πρόβλημα. Φιλοδοξούμε να βρούμε μαζί με τα παιδιά απαντήσεις και νέους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης του νερού, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά τους, αλλά και δίνοντας τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουν αυτό το περίπλοκο και επείγον ζήτημα.
Η παγκόσμια κρίση νερού είναι μια πραγματικότητα . Μια πραγματικότητα που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς . Αυτή η πραγματικότητα μας αφορά όλους εξίσου, μικρούς και μεγάλους. Οι επιστήμονες καταθέτουν εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία για την πορεία μόλυνσης του νερού και καθώς ο χρόνος μοιάζει να κυλάει αντίστροφα σπεύδουμε στις καρδιές και τον καθαρό νου των παιδιών πιστεύοντας ότι θα βρούμε ελπίδα και λύσεις σ’ αυτό που μοιάζει χαμένο.

Η Ομάδα Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση . Στη Μαρμίτα λοιπόν μαγειρεύουμε Κουκλοθέατρο, θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές, φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Η Μαρμίτα είναι κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Βερτίσκος-Μαζέματα”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράσταση και διάδραση με τα παιδιά πριν και μετά την παράσταση. Διαρκεί περίπου 2 ώρες και υλοποιείται στο χώρο του σχολείου. Αναλυτικά:

  • παράσταση διάρκειας 45 λεπτών
  • διάδραση, προτάσεις και παιχνίδια ανατροφοδότησης μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, διάρκειας 45 λεπτών
  • συνολικά 2 διδακτικές ώρες μαζί με τα διαλείμματα
  • είναι προτιμότερο το πρόγραμμα να υλοποιείται σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή σε άλλο χώρο με ήπια συσκότιση
  • είναι δυνατή και επιθυμητή η συνέχιση των θεματικών του προγράμματος στην τάξη και προς αυτή την κατεύθυνση προσφέρουμε κάθε βοήθεια
  • ελάχιστος αριθμός παιδιών ανά παράσταση 50 και μέγιστος αριθμός 80 (υπάρχει ευελιξία κατόπιν συνεννόησης)
  • τιμή παρακολούθησης 4 ευρώ
  • επικοινωνία: marmitaedu@gmail.com
  • τηλ: 6934.114.808
Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(2)

  • Πέμπτη 18 Οκτ. 2018

    11:30 am – 12:15 pm

    Το έργο:
    Απόνερα

  • Παρασκευή 19 Οκτ. 2018

    11:30 am – 12:15 pm

    Το έργο:
    Απόνερα

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?