Μasterclass με τη DAMIET VAN DALSUM (Ολλανδία)

Μasterclass με τη DAMIET VAN DALSUM (Ολλανδία)

LESS IS MORE – Ουκ εν το πολλώ το ευ

Απευθύνεται σε: κουκλοπαίκτες, performers, χορευτές, μίμους, μουσικούς και άλλους

  • 14 ώρες
  • 5, 6 & 7 Νοεμβρίου
  • έως 15
  • Ώρες: Κυριακή 10:00 με 14:00 & 15:30 με 18:30, Δευτέρα 15:00 με 19:00, Τρίτη 15:00-19:00
    Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ
    Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αιθ. Πολλαπλών χρήσεων)

Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 6936 946171 ή στη διεύθυνση seminars.thesspuppet@gmail.com

Αυτό το σεμινάριο είναι βασισμένο στο χαρτί και πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια performance (παράσταση) με τη χρήση καθημερινών υλικών. Θα εξεταστούν οι δυνατότητες που προκύπτουν όταν μεταφέρουμε το δισδιάστατο στο τρισδιάστατο χρησιμοποιώντας το χαρτί ως υλικό.
Η επιλογή του κατάλληλου υλικού είναι ζωτικής. Η Damiet Van Dalsum θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν χαρακτήρες με χαρτί, καθημερινά υλικά και αντικείμενα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εστιάζουν στο υλικό και πως να το εμψυχώνουν με τον ήχο και την κίνηση. Θα ανακαλύψουν τον ήχο και την κίνηση του κάθε υλικού. Τα πάντα ξεκινούν από τις αναπνοές και την αυτοσυγκέντρωση γι’ αυτό και θα πραγματοποιηθούν σχετικές ασκήσεις. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η φωνή αλλά και η επιλογή της μουσικής.
Στο τέλος του βιωματικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα κάνουν μία παρουσίαση/mini performance με τις δημιουργίες/ανακαλύψεις τους.
Η Damiet είναι γνωστή για την τέχνη της να εκφράζει μέσα από το χειρισμό αντικειμένων και κουκλών και με την εκφραστική φωνή της βαθιά νοήματα και συναισθήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη.
Όσοι συμμετείχαν στο περσινό masterclass αλλά και οι καινούριοι ενδιαφερόμενοι, θα βρουν το συγκεκριμένο εργαστήριο ιδιαίτερα επιμορφωτικό και εμπλουτιστικό!
Υλικά που πρέπει να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες:
Μια εφημερίδα
Κόλλα
Μολύβια
Ένα ψαλίδι
Μαύρα ρούχα

Βιογραφικό Damiet Van Dalsum

Κουκλοπαίκτρια/Κατασκευάστρια/Σκηνοθέτης

Σπούδασε στη Θεατρική Ακαδημία Μάαστριχτ και το 1967 ίδρυσε το θέατρο “Εj Ej”.
Δημιούργησε πολλές παραστάσεις κουκλοθεάτρου για παιδιά και ενήλικες, τις οποίες παίζει στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο. Έχει περιοδεύσει σε Γερμανία, Ισπανία, Μεξικό, Βουλγαρία, Ιαπωνία, Ταιβάν και αλλού. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε Γερμανία και Ταιβάν και έχει κάνει σεμινάρια στη Λευκορωσία, την Ιαπωνία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Ταιβάν. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, και έχει παρουσιάσει εκθέσεις με τις κούκλες της στην Ολλανδία και το εξωτερικό.
Έχει βραβευτεί με το βραβείο «Wim Meilink» το 2003 και το ευρωπαϊκό βραβείο Award Northern Telecom το 1994, καθώς και με την τιμητική διάκριση του «Ιππότη της βασίλισσας της Ολλανδίας» για την προσφορά της στο κουκλοθέατρο.
Διοργάνωνε επί 25 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Ντοτρέχτ, ως το 2010.
Εδώ και δυο χρόνια διοργανώνει το «Μικρό φεστιβάλ» στην Ντοτρέχτ.

http://www.poppentheaterdamiet.nl/en/

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(4)

  • Κυριακή 5 Νοε.

    10:00 am – 02:00 pm

    LESS IS MORE – Ουκ εν το πολλώ το ευ

  • Κυριακή 5 Νοε.

    03:30 pm – 06:30 pm

    LESS IS MORE – Ουκ εν το πολλώ το ευ

  • Δευτέρα 6 Νοε.

    03:00 pm – 07:00 pm

    LESS IS MORE – Ουκ εν το πολλώ το ευ

  • Τρίτη 7 Νοε.

    03:00 pm – 07:00 pm

    LESS IS MORE – Ουκ εν το πολλώ το ευ

VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018

«VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας. Στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.
8 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

26 παραστάσεις από 12 βραβευμένους θιάσους, που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες.

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 2 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 12 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, και 2 εκθέσεις για το κουκλοθέατρο και το θεέατρο σκιών στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου, «VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018», στο Χώρο Τεχνών και στις πλατείες και δρόμους της Βέροιας.

 

©2024 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?