ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ

«Ο μισοκοκκοράκος»

09:30 & 11:30 Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού μεγάρου «Μ. Αναγνωστάκης»

 • Κουκλοθέατρο με μαρότες
 • 60’
 • 3-8
 • Ελληνική

Το παραμύθι «ο μισοκοκκοράκος» αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς. Αντίθετα, ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του…

Η ιστορία «ο μισοκοκοράκος» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίχτες χειρίζονται την κούκλα με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός της και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Φωτισμοί, τεχνική Επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο
Μουσική: Γιώργος Παυλάκος
Φωτογραφίες: Τόλης Μαστρόκαλος

Ο θίασος

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ»
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί από το 1999 ως Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.
Κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του παραγωγές και φιλοξενεί παραστάσεις άλλων κουκλοθεατρικών θιάσων, καθιερώνοντας έτσι μια μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου στο κέντρο της Αθήνας.
Στο χώρο του εργαστηρίου, οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά. Επίσης λειτουργεί μόνιμη έκθεση θεατρικής κούκλας. Περιοδεύει επίσης σε όλη την Ελλάδα με παραστάσεις & εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
www.mairivi.g

Εικόνες & Βίντεο

← Επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα

Event Hours(4)

 • Τρίτη 7 Νοε.

  09:30 am – 10:30 am

  Το έργο: «Ο μισοκοκοράκος»

 • Τρίτη 7 Νοε.

  11:30 am – 12:30 pm

  Το έργο: «Ο μισοκοκοράκος»

 • Τετάρτη 8 Νοε.

  09:30 am – 10:30 am

  Το έργο: «Ο μισοκοκοράκος»

 • Τετάρτη 8 Νοε.

  11:30 am – 12:30 pm

  Το έργο: «Ο μισοκοκοράκος»

ThessPuppet 2017

«THESSPUPPET FESTIVAL ‘17», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης.

Για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη: 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!
75 παραστάσεις από 19 βραβευμένους θιάσους με 19 διαφορετικά έργα, που προέρχονται από 9 διαφορετικές χώρες.
Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.
Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.
Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 4 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 14 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, 1 διημερίδα για εκπαιδευτικούς για το «Κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση» και 1 έκθεση για το κουκλοθέατρο στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

Το “VERIA PUPPET FESTIVAL 2017”: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας με αυτόνομη ταυτότητα από 1 ως 5 Νοεμβρίου στο Χώρο Τεχνών του δήμου Βέροιας, Οργάνωση ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας.

Από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου, «THESSPUPPET FESTIVAL 2017», στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στα χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

Σημερινά Έργα

No upcoming events for today

10 Επόμενα Έργα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sending

©2018 Thess Puppet | Developed by Worldwideweb.gr

Log in with your credentials

Forgot your details?